Putin: mõned jõud seavad valimiste legitiimsuse kahtluse alla

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loosunginäiteid 24. detsembri rahvakogunemiselt Moskvas. Putini ja Medvedevi pildiga liivakella juurde on  kirjutatud, et see tuleb kuue aasta pärast pöörata ümber. Paremal on aritmeetika idiootidele -- 4% + 9% = 49%.
Loosunginäiteid 24. detsembri rahvakogunemiselt Moskvas. Putini ja Medvedevi pildiga liivakella juurde on kirjutatud, et see tuleb kuue aasta pärast pöörata ümber. Paremal on aritmeetika idiootidele -- 4% + 9% = 49%. Foto: SCANPIX

Venemaa peaminister Vladimir Putini sõnul püüavad mõned jõud, «kel puudub selge eesmärk, programm ja liidrid» seada kahtluse alla Vene valimiste legitiimsuse ning seetõttu tuleb eelseisvad hääletused muuta läbipaistvaks.

«Meie teiega peame tegema kõik selleks, et valimised oleksid läbipaistvad, mõistetavad ja objektiivsed,» rääkis valitsusjuht täna Ülevenemaalise rahvarinde föderaalse koordinatsioonistaabi istungil, vahendas RIA Novosti.

Ta tuletas meelde, et üheks abinõuks oleks veebikaamerate üles seadumine kohtadesse, kus leiavad aset hääletused ja häälte ülelugemised.

Nii saaks seista vastu katsetele nimetada valimisi ebalegitiimseks, nagu seda üritavad teha teatud jõud.

«Kui tekib niisugune olukord, siis kohe hakkab käima jutt sellest, et nimetada ebalegitiimseks, devalveerida kõik, mis leiab aset avalikus sfääris, sealhulgas ja eelkõige just valimiste protsessis,» rääkis presidendiks kandideeriv Putin.

Opositsioon pole rahul hiljutiste riigiduuma valimiste tulemustega, väljendades meelt rahvakogunemiste kaudu. Seni kõige viimane meeleavaldus leidis aset 24. detsembril Akadeemik Sahharovi prospektil Moskvas, kuhu kogunes politsei andmetel 30 000 inimest. Korraldajate kinnitusel oli kokkutulnuid umbes 100 000. Sõnavõttudes kõlas kriitikat Vladimir Putini tegevuse kohta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles