Prominentne Vene ajaloolane tappis ja tükeldas oma endise tudengi (4)

Copy
Vene ajaloolane Oleg Sokolov, kes võeti kinni kahtlustatuna oma endise tudengi tapmises ja tükeldamises.
Vene ajaloolane Oleg Sokolov, kes võeti kinni kahtlustatuna oma endise tudengi tapmises ja tükeldamises. Foto: Sputnik / Scanpix

Peterburi politsei võttis eile kinni prominentse Vene ajaloolase kahtlustatuna oma endise tudengi tapmises ja tükeldamises, teatasid võimud.

Kohalik meedia teatas, et Peterburi riikliku ülikooli dotsent Oleg Sokolov oli purjus ja kukkus Moika jõkke. Kui ta sealt päästeti, leiti tema seljakotist naise käed.

Politsei otsis seejärel läbi ajaloolase korteri ja leidis 24-aastase Anastassia Ještšenko tükeldatud surnukeha.

Kahtlusaluse advokaat Aleksandr Potšujev ütles, et Sokolov tunnistas end tapmises süüdi.

«Ta on tunnistanud oma süüd,» ütles ajaloolase advokaat Aleksander Potšujev, kelle sõnul kahetseb ta kuritegu ja teeb võimudega koostööd. 

Potšujev viitas võimalusele, et alajahtumise tõttu haiglasse viidud Sokolov oli stressi all või emotsionaalselt häiritud. 

Sokolov ütles uurijatele, et ta lasi tüli käigus naise maha ning seejärel saagis maha tema pea, käed ja jalad, vahendas kohalik meedia.

Sokolov on kirjutanud mitu raamatut Napoleon Bonaparte'ist ning on olnud mitme filmi tegemisel ajalookonsultant.

Prantsusmaa omistas talle 2003. aastal riigi kõrgeima teenetemärgi Auleegioni ordeni.

Sokolov oli ka Prantsuse Sotsiaalteaduse, Majanduse ja Poliitika Instituudi (ISSEP) liige, kuid instituut teatas laupäeval avalduses, et võttis temalt teaduskomitee liikme staatuse.

«Saime õudusega teada kohutavast kuriteost, milles Oleg Sokolov on süüdi,» märgiti avalduses.

Meedia andmetel võis Sokolov tappa oma endise õpilase ja mitme teadustöö kaasautori juba 7. novembril ning püüdis eile tema tükeldatud surnukehast vabaneda. Samuti väideti, et ta olevat kavatsenud endalt Petropavlovski kindluses elu võtta, seda Napoleoni riietuses.

Peterburi riikliku ülikooli administratsioon teatas, et on Sokolovi teost šokeeritud, ning avaldas tapetu lähedastele kaastunnet.

2018. aastal kirjutas ajaleht Moskovski komsomolets 2008. aastal aset leidnud juhtumist, kus Sokolov üritas üht naistudengit tappa, kui too lubas teda maha jätta. Vahejuhtum kohtusse ei jõudnud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles