Hispaania Ciudadanose partei juht astus valimiste järel tagasi

Copy
Hispaania liberaalse erakonna Ciudadanos liider Albert Rivera esmaspäeval Madridis pressikonverentsil.
Hispaania liberaalse erakonna Ciudadanos liider Albert Rivera esmaspäeval Madridis pressikonverentsil. Foto: SUSANA VERA/REUTERS/Scanpix

Hispaania liberaalse erakonna Ciudadanos juht Albert Rivera astus päev pärast partei kaotust kordusvalimistel tagasi.

Siselõhedest raputatud Ciudadanos sai pühapäevastel valimistel 350-kohalises parlamendis vaid kümme mandaati. Aprillikuistel valimistel sai erakond 57 saadikukohta.

«Ma arvan, et minu tagasiastumine täna ei ole üllatav, arvestades seda, kes ma olen. See on vastutustundlik asi, mida teha,» ütles Rivera. Ta lisas, et lahkub ka parlamendist ja poliitikast.

«On tulnud aeg teenida teisi inimesi, teenida oma vanemaid ja oma tütart, kellega ma olen veetnud vähem aega kui oleks pidanud,» lausus Ciudadanose liider. 

Valimiste eel lahkus erakonnast mitu nimekat liiget, kes olid vastu koostööle paremäärmusliku Voxiga kohalikes omavalitsustes.

Rivera (39) juhtis Ciudadanost alates selle asutamisest Kataloonia regionaalse parteina 2006. aastal.

Algul oli erakond pühendunud separatismiga võitlemisele ja Hispaania terviklikkuse säilitamisele. 2014. aastal alustati tegevust riiklikul tasandil ja erakonna turusõbralikku, korruptsioonivastast platvormi saatis suur menu. Hispaania parlamenti murdis erakond ennast 2015. aasta lõpus peetud valimistel. 

Viimasel ajal oli Rivera Ciudadanost paremale tüürinud, et proovida sellest teha riigi peamist konservatiivset parteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles