Rootsi politsei loob töörühma jõuguvägivallaga võitlemiseks (2)

Copy
Politseiuurija Malmö tulistamise sündmuskohal.
Politseiuurija Malmö tulistamise sündmuskohal. Foto: TT NEWS AGENCY/via REUTERS/SCANPIX

Rootsi politsei teatas täna, et loob vastuseks tulistamistele ja pommirünnakutele erirühma, mille ülesandeks saab jõuguvägivallaga võitlemine.

Kuigi Rootsi on maailma üks ohutumaid riike ja üldised kuriteonäitajad püsivad seal madalad, on suuremates linnade gängisõjad nõudnud viimastel aastatel üha rohkem inimohvreid.

Laupäeval avati Malmö pitsarestorani juures tuli kahe 15-aastase pihta, kellest üks suri sündmuskohal ja teine on kriitilises seisundis haiglas. Politsei sõnul oli tegu jõukude omavahelise arveteklaarimisega piirkonna uimastikaubitsemise õiguste üle.

«See nädalavahetus oli must nädalalõpp Malmö ja Malmö politsei jaoks,» lausus linna politseiülem Stefan Sinteus.

Enne rünnakut korraldati paar kilomeetrit kaugemal suur autopommirünnak, mis pandi politsei sõnul toime eesmärgiga tähelepanu hajutada.

Politsei riiklike operatsioonide osakond teatas rünnakute järel, et lõid vastuseks erirühma, millel on üleriiklik mandaat jõugutegevusega võitlemiseks.

Rootsi politsei sõnul on sel aastal pandud toime juba 187 pommirünnakut, mida on rohkem kui 2018. aastal registreeritud 152 pommirünnakut.

Sotsiaaldemokraatide ja roheliste valitsus on tõstnud relvakuritegudele määratavaid karistusi ning lubanud politseile lisaressurssi, kuid opositsiooni sõnul sellest ei piisa.

Täna kutsusid paremäärmuslikud Rootsi Demokraadid üles justiitsminister Morgan Johanssonile umbusaldust avaldama.

«Ta on teinud liiga vähe,» sõnas Rootsi Demokraatide juht Jimmie Åkesson intervjuus Rootsi raadiole. «Toimub palju kõnelusi, kus nad saadavad signaale, kuid praktikas ei juhtu midagi.»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles