Tanel Kiik: olukord on selgusetu, Järvikul tuleb anda ammendavad selgitused (9)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Sotsiaalminister Tanel Kiik.
Sotsiaalminister Tanel Kiik. Foto: Kristjan Teedema

Peaminister Jüri Ratase ja maaeluminister Mart Järviku tänase kohtumise eel on valitsuse olukord selgusetu ning Järvikult oodatakse praegu tekkinud küsimustele selgeid vastuseid, ütles sotsiaalminister Tanel Kiik (Keskerakond).

Tanel Kiige hinnangul on praegu kõige olulisem saada avalikkusele põhjalik ja adekvaatne ülevaade ning selgus seoses PRIA erinevate volituste, lepingute ja nõunikega seotud küsimuste osas. «Minule tundub, et seda anda ei ole suudetud,» arvas Kiik.

Küsimusele, kas valitsus on jõudnud kriisi lävele, vastas Kiik, et maaeluministri ümber tekkinud skandaal pole valitsuse tööd lihtsustanud. «Ma arvan, et olukord on selgusetu. Ja vaja on, et minister Järvik annaks peaministrile esmajärjekorras selge ülevaate ja selgituse, miks me oleme sellisesse olukorda jõudnud. Mis on need etteheited temale, mis on tema vastused etteheidetele.»

Kiik märkis, et tekkinud olukorrast hoolimata valitsus jätkab oma tööd ning neljapäevasel valitsuse istungil ja kabineti nõupidamisel tulevad muu hulgas arutamisele sellised olulised teemad nagu hambaravihüvitise ja vähiravi strateegia küsimus, samuti toimub teise pensionisamba arutelu.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles