Skandaalset Toomas Tooli sunniti Riias räämas ja hüljatud hoonet taastama

BNS
Copy
Toomas Toolile kuuluv räämas ja hüljatud hoone Riias, Marijas iela 6.
Toomas Toolile kuuluv räämas ja hüljatud hoone Riias, Marijas iela 6. Foto: Edijs Pālens/LETA

Riias aadressil Marijasi 6 asuv pooleldi Toomas Toolile kuuluv hüljatud hoone vahetas teist omanikku, omanikud andsid Riia linnavolikokku sisse projekti hoone uuendamiseks. 

Üks hoone omanikke on endiselt eestlane Toomas Tool, teine on Triin Nellis, kes mõlemad kuuluvad Eesti tekstiiliettevõtte Silvano Fashion Group nõukokku. Sellele kuulub muu hulgas ka Läti pesutootja Lauma Lingerie.

2018. aasta jaanuarist kuulus pool maja Jevgeni Petrovile, juulist augustini 2019 B.L. Property Agents Ltd-le, 15. augustist omandas selle Nellis. Katastriraamatu kohaselt maksis ta poole maja eest pool miljonit eurot.

Riia linnavolikogu esimees Oļegs Burovs ütles, et hoone omanikud jõudsid kokkuleppele ja ehitusvalitsusse esitati projekt, mis näeb ette esimesele korrusele restorani, ülejäänud korrustele aga ametikorterid.

Projekt näeb ette hoone ajaloolise väärikuse taastamise, kandevkonstruktsioonide ja katuse asendamise ning kahe lifti paigaldamise.

Hoone uut kaasomanikku on hoiatatud, et kui väljakuulutatud töid ära ei tehta, saab ta trahvi. 

Mullu aprillis kohustas Riia linnavolikogu hoone omanikke välja töötama ja kooskõlastama Riia ehitusvalitsusega hoone miinimummahus ümberehitamise plaani.

Seda tuli teha enne 11. märtsi ja tähtaja eiramise eest trahviti omanikke kumbagi 22 130 euroga. Tool maksis selle raha ära, Petrovilt saadi kätte 219 eurot.

Hoone ümberehitus on vaja lõpetada 10. septembriks 2022.

Riias aadressil Marijasi tänav 6 asuv viiekordne hoone on kohaliku tähtsusega mälestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles