Ratas võitis valitsusele aega

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Valitsuse lagunemisega silmitsi seisev Jüri Ratas leidis eile võimaluse podisevat poliitkatelt jahutada ja anda asi riigisekretäri juhitavale komisjonile uurimiseks. 
Valitsuse lagunemisega silmitsi seisev Jüri Ratas leidis eile võimaluse podisevat poliitkatelt jahutada ja anda asi riigisekretäri juhitavale komisjonile uurimiseks. Foto: Mihkel Maripuu

Ratas palub riigisekretäri juhitaval komisjonil välja selgitada, kas ja mille kohta on Järvik valetanud. Maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti jääb ametisse.

Keskerakond ja Isamaa on andnud signaali, et maaeluminister Mart Järvik peab valitsusest lahkuma. Küsimus on, kuidas teha seda nii, et valitsus koos püsiks. Lahendusi on mitmeid. Jüri Ratas eelistas eile aja maha võtta.

Eilse päeva jõulisim avaldus tuli Isamaalt, kui erakonna riigikogu fraktsiooni juht Priit Sibul soovitas pikka aega ka Isamaa ja Res Publica ridadesse kuulunud Järvikul võtta poliitiline vastutus. Seni on Isamaa hoidnud pigem ootame-ja-vaatame-positsiooni. «Ma arvan, et see on poliitilise kultuuri küsimus. See on tõenäoliselt erakonniti erinev ja ma tean, kuidas meie Isamaa käituks,» sõnas ta rahvusringhäälingu uudistesaates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles