Venezuela president kutsus Boliivia armeed Moralest võimule ennistama

BNS
Copy
Endine Boliivia president Evo Morales hoiab Mehhiko valitsuse lennukis Mehhiko riigilippu ja lendamas teadmata suunas üleeile.
Endine Boliivia president Evo Morales hoiab Mehhiko valitsuse lennukis Mehhiko riigilippu ja lendamas teadmata suunas üleeile. Foto: SOCIAL MEDIA

Venezuela president Nicolás Maduro kutsus teisipäeval Boliivia relvajõude ennistama presidendiametisse Mehhikosse eksiili suundunud endist presidenti Evo Moralest. 

Boliivia vasakpoolse eksliidri kindel liitlane Maduro ütles Venezuela pealinnas Caracases, et olukord Boliivias võib viia kodusõjani. «Ma teen üleskutse Boliivia sõjaväe juhtkonnale: Olge teadlikud sellest, mida te teete,» sõnas Venezuela riigipea. 

«Teie ülemjuhtajat, põhiseaduse alusel ja rahva tahtel, kutsutakse Evo Morales Ayma'ks, ja te peate ta võimule ennistama,» sõnas Maduro. «Ärge rõhuge inimesi, ärge tapke neid.» 

Venezuela president ütles, et pidas Moralesega teisipäeval pärast tema Mehhikosse saabumist telefonivestluse. «Helistasin talle nii kiiresti, kui sain. Ta ütles mulle: «Maduro, öelge tere venezuela rahvale ja seda, et olen tugev ja naasen Boliiviasse ning meid saab olema miljoneid.» Ta oli heas vormis,» sõnas riigipea. 

Maduro sõnul sunniti Morales relva ja surma ähvardusel tagasi astuma, kui julgeolekujõud lõpetasid kolm nädalat kestnud meeleavalduste järel tema toetamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles