Paksu kassiga reisinud mees pettis Aeroflotti, lennufirma reageeris karmilt

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Aerofloti lennuk Šeremetjevo lennujaamas.
Aerofloti lennuk Šeremetjevo lennujaamas. Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Vene lennufirma Aeroflot võttis Moskvast Vladivostokki lennata püüdnud Mikhail Galinilt ära kogutud lennuboonuse, sest mees rikkus kassiga reisides reegleid ja uhkeldas sellega hiljem sotsiaalmeedias.

Eelmisel nädalal avaldatud sotsiaalmeediapostituses kirjutas Galin, et reisis koos oma kass Viktoriga Lätist Vladivostokki ning pidi vahepeatuse tegema Moskvas. Riia lennujaamast lahkuti probleemideta, kuid Moskvas hinnati kass Viktor liiga kogukaks ning lennukisalongi teda ei lubatud. 

«Moskvas tehtud kaalumine näitas, et Viktor kaalub kümme kilo, kuid salongi lubatakse lemmikloomi, kelle kehakaal ei ületa kaheksat kilo,» kirjeldas Galin. Mees ei olnud aga nõus kassi lennuki lastiruumi andma ja tuli selle asemel lagedale kavala plaaniga, et Viktor siiski mugavalt koju saada. 

Järgmisel päeval naasis Galin lennujaama, kaasas Viktor ja temaga sarnane, ent vähem kaaluv kass ja tolle omanikud. Kui kehadublant kaalutud sai ja lennukile lubati, vahetas Galin kassid ümber ning reisis lemmikuga rahulolevalt esimeses klassis koju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mikhail Galin (@mikhail_galin) on

Galin jagas sotsiaalmeedias fotosid Viktorist, kes lennukiaknast välja vaatab ning reisikotis, šampanjaklaas nina ees, puhkab. Pildid hakkasid Venemaa kassisõprade hulgas kulutulena levima, jõudsid lõpuks ka Aeroflotini ning juhtunu suhtes algatati uurimine.

Aerofloti esindaja sõnas uudisteagentuurile AFP, et Galin rikkus kasse vahetades lennufirma reegleid ning karistuseks kustutati tema 400 000 regulaarse reisija boonusmiili. 

Lennufirma otsus on venelaste hulgas saanud palju negatiivset vastukaja ning paljud suuremate kasside omanikud kardavad, et sarnaste intsidentide vältimiseks karmistab Aeroflot tulevikus oma reegleid veelgi. Galin ise tunnistas hiljem, et rikkus reegleid ja süü lasub vaid temal – lennujaama töötajad tegid oma tööd nagu pidid ning Aeroflot midagi valesti ei teinud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles