Hollandi valitsus piirab saaste vähendamiseks piirkiirusi

Copy
Maantee. Pilt on illustratiivne.
Maantee. Pilt on illustratiivne. Foto: Thierry Roge/Zumapress.com/Scanpix

Hollandi peaminister Mark Rutte teavitas täna valitsuse otsusest piirata süsinikuheite vähendamiseks üleriiklikke piirkiirusi, vahendas Reuters. Hollandi rahvusringhäälingu NOS teatel hakkavad uued piirkiirused kehtima tulevast aastast.

Otsuse järgi seatakse kogu riigis piirkiiruseks 100 kilomeetrit tunnis. Praegu on Hollandi maanteedel lubatud sõita kuni 130 kilomeetrit tunnis, mis on Euroopa riikides keskmine lubatud suurim sõidukiirus. Suurbritannias on näiteks piirkiirus 112 kilomeetrit tunnis.

Kiirusepiirangud on üks samm, millega Holland kavatseb saavutada Euroopa Liidu seatud kliimaeesmärke. Hollandi valitsuse otsus saastekoguseid vähendada on pannud juba  venima mitmed infrastruktuurihanked, see on mõjutanud muu hulgas teede, elamute ja lennuväljade ehitamist ning toonud kaasa ka valitsuskriisi.

Peaminister Rutte tõdes NOS-ile antud intervjuus, et isegi kui kiiruse piiramine kellelegi ei meeldi, aitab see edendada teehankeid ja säilitada töökohti.

Lisaks kiirusepiirangutele plaanib Hollandi valitsus innustada talupidajaid kasutama vähem ammoniaaki ja lämmastikku tekitavat loomasööta. Valitsus plaanib ka väikeste Natura-looduskaitsealade ühendamist suuremateks aladeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles