Venemaal lükati kohtuistung kassivõltsingu tõttu edasi

Copy
Kass.
Kass. Foto: Natalia Seliverstova/Sputnik/Scanpix

Uurimises võtmetähtsusega kass, keda kasutati väidetavalt Tuula oblasti vanglasse uimastite smugeldamiseks, ilmus viimaks kohtu ette. Paraku selgub, et mitu kuud kadunud olnud loom nägi kohtus välja pisut teistsugune kui varem.

Kass on võtmetähtsusega asitõend kriminaalasjas kahe kahtlusaluse vastu, keda süüdistatakse Tuula oblasti vanglasse uimastite smugeldamises. Väidetavalt kasutasid kurikaelad narkootikumide transportimiseks kassi kaelarihma ehitatud salajast taskut.

Loomapidajad, kelle ülesanne oli hoida kassi tõestusmaterjalina, ütlesid, et loom läks millalgi eelmisel talvel kaduma.

Esmaspäevasel kohtukuulamisel teataid süüdistajad, et suutsid kadunud kassi leida ning paigutasid looma kohtuniku laua kõrvale puuri.

Paraku oli kohtusse toodud loomal pisut teistsugune kehakuju ja värv kui uimastismugeldamiseks kasutatud kassil. Kuigi kaks kassi on kahtlemata sarnased, väitis kaitsja, et tegu ei ole sama loomaga.

«Tuleb välja, et nad tõid teise kassi,» lausus ühe kohtualuse advokaat Dmitri Sotnikov. «Me tegime ettepaneku paigutada auto sellesse kohta, kus see väidetavalt kinni peeti, lasta kass vabaks ja vaadata, kas ta suudab üldse vanglasse tee leida või tunda ära isiku, kes teda väidetavalt toitis.»

Kohus lükkas järgmise istungi edasi 14. novembrini pärast väiteid, et kass on vahetusse läinud.

Väljaandele Kommersant asja kommenteerinud advokaatide sõnul on tõestusmaterjali vahetamine sarnase esemega ebaseaduslik, isegi kui tegu on kassiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles