Kudujaid üle maailma kutsutakse Austraalia maastikupõlengus kannatada saanud koaaladele appi

Elu24
Copy
Kardetakse, et sajad koaalad on kaotanud Austraaliat laastavas tulekahjus elu. Port Macquarie koaaladele mõeldud haigla, 2. november 2019.
Kardetakse, et sajad koaalad on kaotanud Austraaliat laastavas tulekahjus elu. Port Macquarie koaaladele mõeldud haigla, 2. november 2019. Foto: SAEED KHAN/AFP/Scanpix

Austraallanna Jacqueline Fink, kes tegeleb suuremõõtmeliste kudumite loomisega, tegi Facebookis üleskutse aitamaks Austraaliat laastavas maastikupõlengus kannatada saanud koaalasid.

Jacqueline Fink, kes kasutab kunstnikunime Little Dandelion, tegi Facebookis üleskutse, mis agiteerib kudujaid üle maailma Austraaliale appi minema.

Austraalia idaosas lõõmavad hädaolukorra tasemel põlengud, mis ohustavad ka 4 miljoni elanikuga Sydney linna. Leegid on hävitanud suurema maa-ala kui terve eelmise põlenguhooaja jooksul kokku.

Little Dandelion kirjutas Facebooki postituses, et Queenslandi piirkonnas on 300 tulekahjus põlenud üle miljoni hektari maad. Suur osa sellest on kriitiline koaalade elupaik. Koaalad on ohustatud liik, kes on peaaegu välja surnud.

Populatsioonid on hävitatud ja need, kes on ellu jäänud, on saanud raskelt vigastada.

Oluline on mõista, et nendes laastavates tulekahjudes on hukkunud ka palju teisi loomi. Sajad inimesed on jäänud kodu ja varata.

«Praegu peame tegema kõik endast oleneva, et seal midagi muuta. Tulekahjus kannatada saanud loomade aitamiseks on tehtud üleskutse kootud, heegeldatud või õmmeldud labakinnaste valmistamiseks,» kirjutas kunstnik.

Lisaks palutakse valmistada kängurudele, opossumitele ja vombatitele  nende tulekahjuks saadud haavade ravi tarbeks riputatavaid kotte.

Kunstnik on võtnud nõuks kudujaid loomade jaoks vajalike lõigetega varustada ja palub kudujatel nende saamiseks endale kirjutada e-posti aadressil hello@littledandelion.com

«Mul on fantastiline PDF, mida võin teile saata. Olen rõõmuga kogumispunktiks ja minu postiaadressi leiate minu Facebooki infost,» lisas Little Dandelion.

«Palun näidake meie globaalsetele liidritele, mida on võimalik saavutada, kui tegutseme kollektiivselt ja näitame kaastunnet ning armastust abivajajate vastu. Me kõik oleme ühendatud. Olgem valgus neile, kes on unustanud näha. Jagage seda postitust! Meie kaunis kallis Austraalia metsik loodus vajab teie armastust ja hoolitsust,» kirjutas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles