Blogi: Eesti jalgpallikoondis kaotas valusal moel Ukrainale (6)

Postimees Sport
Copy
Ukraina - Eesti
Ukraina - Eesti Foto: Jana Pipar / EJL

Eesti meeste jalgpallikoondis jäi Zaporižžjas peetud võitluslikus sõprusmängus alla Ukrainale 0:1.

Maailma edetabelis 22. kohal asuv Ukraina domineeris mängu ja omas paremaid väravavõimalusi, aga ei suutnud 90 minuti jooksul Eesti väravasuul seisnud ja suurepärase mängu teinud Matvei Igoneni üle mängida. Võõrustajate võidutabamus sündis teisel üleminutil, kui Roman Bezuse karistuslöök tabas Sergei Zenjovi, kellest pall muutis suunda ja maandus Eesti väravas.

Eesti koosseis: Matvei Igonen, Gert Kams (46. Taijo Teniste), Nikita Baranov, Märten Kuusk, Artur Pikk, Vladislav Kreida, Mihkel Ainsalu (62. Ilja Antonov), Mattias Käit (70. Konstantin Vassiljev), Sander Puri (82. Ken Kallaste), Frank Liivak (62. Sergei Zenjov), Henri Anier (70. Erik Sorga).

Eesti rahvusmeeskond peab järgmise mängu 19. novembril, kohtudes Amsterdamis Hollandiga.

Enne mängu:

Zaporižžjas peetav sõpruskohtumine on Eesti koondisele kontrollmänguks viie päeva pärast toimuvaks EM-valikmänguks Hollandiga. 

Ukraina koondise näol on tegu väga hea hoos oleva meeskonnaga. Tänased vastased on voor enne 2020. aasta EM-valikturniiri lõppu kindlustanud B-alagrupi esikoha ning pääsu Euroopa meistrivõistlusetele. Kvalifikatsiooniturniiril tehti selg prügiseks valitseval Euroopa meistril Portugalil kui ka alati tugeval Serbia koondisel.

Koondise peatreeneri Karel Voolaidi sõnul on tänase mängu eesmärk anda A-koondise kogemust paljudele mängijatele. Voolaid teatas juba eile ERRile ka tänase algkoosseisu: Igonen, Baranov, Kuusk, Pikk ,Kreida, Ainsalu, Käit, Puri,Liivak ja Anier.

«Kui mõelda mänguaja jagamise peale, siis jään oma Eestis öeldud sõnade juurde, et proovin kahe mängu jooksul võimalikult paljudele minuteid anda. Eelmistes mängudes Valgevene ja Saksamaaga tegin samuti teiseks kohtumiseks palju vahetusi ning midagi sarnast võib ka sel korral oodata,» rääkis Voolaid mängu eel.

Eesti on Ukraina rahvuskoondisega kohtunud varem viiel korral ning ühe viigi kõrvale on tunnistatud ainult vastaste paremust.

«Ukraina võõrsil on meie jaoks väga hea väljakutse ja paberi peal on tegu meist tugevama vastasega. Nad on rünnakul väga head. Oleme pööranud rõhku kaitsemängule, aga ma ei saaks öelda, et oleme seda otseselt teinud varasemast rohkem. Siiski on meil omad plaanid ka palliga mängus. Tahan hoida meie võistkondlikke printsiipe, sest see on meie vundamendiks,» sõnas Voolaid lõpetuseks.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles