Põhja-Korea sõimas Bidenit marutõbiseks koeraks

BNS
Copy
Joe Biden
Joe Biden Foto: RANDALL HILL / REUTERS

Põhja-Korea esines räige tiraadiga USA demokraatide presidendikandidaadi Joe Bideni aadressil, nimetades ekspresidenti marutõbiseks koeraks ning kohati kasutades ka Donald Trumpi retoorikat.

Pyongyang on tuntud mürgiste avalduste poolest USA ja Lõuna-Korea aadressil, kuid Bidenile suunatud teravused näisid ületavat isegi riigi enda kõrgeid standardeid. 

Bidenil «jätkus jultumust laimata KRDV kõrgeima juhtkonna väärikust», kirjutas neljapäeval Põhja-Korea ametlik uudisteagentuur KCNA. 

«Marutõbised koerad nagu Biden võivad teha haiget paljudele inimestele, kui neil lastakse vabalt ringi joosta,» jätkas agentuur. 

«Nad tuleks malakaga surnuks peksta. Sellest tõuseks kasu ka USA-le,» lisati lõpetuseks.

Seni pole selge, mis Pyongyangi raevu põhjustas, kuid Bideni kampaaniameeskond näis juba reedel rünnakut nautivat. 

«Tundub, et mõrvarlikule diktaatorile Kim Jong-unile ma ei meeldi,» on öeldud Bideni avalduses. «Lisage ta nende diktaatorite nimistusse, kes ei taha mind presidendiks – otse Vladimir Putini kõrvale. Ma kannan nende solvanguid kui aumärki.» 

Trump rääkis omal ajal, kuidas tema ja Kim teineteist armastama hakkasid. «Bideni administratsioonilt ei ole armastuskirju oodata,» märkis endine asepresident.

«Kim näeks meeleldi Trumpi tagasivalimist, nagu teisedki Ameerika vaenlased. See on vaid veel üks põhjustest, miks on nii tähtis, et me teda järgmises novembris võidame,» lisas ta. 

Bideni meeskond oli varem avaldanud klipi, milles taunitakse Trumpi välispoliitikat, kus «diktaatoreid ja türanne kiidetakse, meie liitlased aga tõugatakse kõrvale». 

Klipis kõlab sõna «türann» samal hetkel, kui ekraanile ilmub pilt president Donald Trumpist ja Põhja-Korea liidrist Kim Jong-unist mullu juunis Singapuri tippkohtumisel kätlemas. 

KCNA näis laenavat ka Trumpi üht lemmikväljendit «Unine Joe», väites, et ameeriklaste sõnul ei ole Biden unest ärganud. 

Biden on näidanud märke dementsuse viimasest faasist, teatas KCNA. «Tundub, et tema jaoks on saabunud aeg elust lahkuda,» lisas agentuur. 

See ei ole esimene kord, kui Põhja-Korea on Bidenit sarjanud. Mais nimetas Põhja-Korea teda imbetsilliks ja madala IQ-ga narriks pärast seda, kui USA endine asepresident oli nimetanud Kimi diktaatoriks ja türanniks. 

Sejongi Instituudi vanemteaduri Cheong Seong-Changi sõnul näitab Bidenit tabanud sõim Põhja-Korea kannatamatust igasuguse kriitikaga Kimi aadressil. 

«Pyongyang on alati vihanud seda, kui välismaailm sildistab selle juhtkonda türanniks või diktaatoriks,» sõnas ta. 

Bidenile suunatud solvangud olid skaala ülemises osas, ütles Hankuki välisuuringute ülikooli Põhja-Korea propaganda ekspert Mason Richey AFP-le, viidates väljendi «marutõbine koer» korduvale kasutamisele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles