Vips: tulemus on väga pettumust valmistav

Kris Ilves
, reporter
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Drew Gibson/MGP

19-aastane Eesti vormelisõitja Jüri Vips (Hitech Grand Prix) saavutas kuulsal Macau GP võidusõidul teise koha. Tulemus valmistab Vipsile pettumust.

«Tulemus on väga pettumust valmistav, sõitsin terve nädalavahetuse väga hästi, ideaalsest nädalavahetusest jäi väga vähe puudu,» lausus eestlane poodiumil.

Richard Verschoor (MP Motorsport) möödus esikohalt startinud Vipsist pärast turvaauto lahkumist ja kuigi eestlane proovis järelejäänud kaheksa ringiga oma kohta parandada, siis paraku see ei õnnestunud. 

«Minu vormelil ei toiminud DRS-süsteem (vormeli tagatiib avaneb ja saab selle abil konkurendi tuules parema tippkiiruse – toim). See hakkas küll tööle, kuid siis oli juba liiga hilja. Kahju, sest olime Richardist kiiremad,» rääkis Vips.

Vips tegi Eesti vormelispordi ajalugu, sest eestlaste eelmine parim tulemus Macaus oli Ralf Aroni saavutatud kolmas koht 2017. aastal.

Igal aastal vormel 3 klassile toimuval legendaarsel Macau GP võidusõidul on triumfeerinud paljud nimekad sõitjad, nagu näiteks Michael Schumacher, Ayrton Senna, David Coulthard ja Ralf Schumacher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles