Küsitlus: Niinistö oleks teises voorus ülivõimas

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauli Niinistö (ees paremal) tutvustab Vene presidendile Dmitri Medvedevile Soome parlamendi istungitesaali.
Sauli Niinistö (ees paremal) tutvustab Vene presidendile Dmitri Medvedevile Soome parlamendi istungitesaali. Foto: SCANPIX

Soome Koonderakonna presidendikandidaat Sauli Niinistö kogub kindla häälteenamuse, kui valimistel läheb vaja teist vooru.

Ajalehe Hufvudstadsbladet tellitud arvamusuuring näitab, et Niinistö koguks neli viiendikku häältest sõltumata sellest, kes on tema vastaskandidaadiks.

Koonderakonna kandidaadi tõsiseimateks vastasteks peetakse Põlissoomlaste liidrit Timo Soinit ja roheliste esindajat Pekka Haavistot.

Küsitlus näitas, et Niinistöt toetavad eelkõige pensionärid.

Presidendikandidaat ise arvamusuuringu tulemusi eriti kommenteerida ei tahtnud. «Alati on nii, et kellelgi läheb (küsitlustes) paremini kui teistel,» ütles ta Hufvudstadsbladetile. «Püüan mitte omistada neile liiga suurt tähtsust. Tuleb pidada meeles, et ühtegi häält pole veel antud.»

Uurimisinstituut Research Insight küsitles 1000 soomlase arvamust detsembris. Selle veamarginaal on kolm protsenti mõlemale poole.

Soome presidendivalimiste esimene voor on 22. jaanuaril 2012. Kui ükski kandidaat üle 50 protsendi poolthääli ei kogu, siis korraldatakse 5. veebruaril teine hääletusvoor.

Kaks ametiaega olnud Tarja Halonen enam kandideerida ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles