Argentina presidendil Cristina Kirchneril diagnoositi vähk

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristina Kirchner
Cristina Kirchner Foto: SCANPIX

Arstid diagnoosisid Argentina presidendil Cristina Kirchneril kilpnäärmevähi ning selle tõttu läheb ta uuel aastal operatsioonile.

Presidendi pressiesindaja Alfredo Scoccimarro sõnul leiti presidendil vähk rutiinse arstliku kontrolli käigus 22. detsembril, edastab The Telegraph.

Arstid kinnitasid, et vähk on alles algstaadiumis ning ei ole lümfe kahjustanud.

58-aastasele presidendile tehakse halvaloomulise kasvaja eemaldamise operatsioon Buenos Aireses Australi haiglas. President võtab selleks 4. – 24. jaanuarini puhkuse.

Sellel ajal asendab teda asepresident Amado Boudou.

Kirchneri esindaja kinnitusel jätkab president kuni operatsioonini tavapärast tööd ning osaleb kohtumistel.

Argentina presidendi haigus hakkas endast märku andma selle aasta alguses, kui tal tekkis madal vererõhk ning muud probleemid. Tervise tõttu jättis ta mitmeid kohtumisi  ja reise ära.

Arstide sõnul tabab kilpnäärmevähk enim alla 40. aastasi naisi.

Cristina Kirchneri abikaasa Nestor Kirchner suri 2010. aastal.

Kirchner on juba mitmes Lõuna-Ameerika riigijuht, kellel on diagnoositud vähk. Venezuela president Hugo Chavez, Brasiilia president Dilma Rouseff ja Paraguay president Fernando Lugo on edukalt vähi seljatanud ning nüüdseks haigusest vabad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles