Trump "kaalub tõsiselt" tunnistuse andmist

Copy
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Pool via CNP / Scanpix

USA president Donald Trump ütles täna, et "kaalub tõsiselt" opositsiooniliste demokraatide väljakutse vastuvõtmist ja oma tagandamisprotsessis tunnistuse andmist. 

Pärast esindajatekoja spiikri Nancy Pelosi ettepanekut, et Trump tuleks ja «räägiks tõtt» ütles president, et ettepanek on huvitav. 

«Pelosi tegi ettepaneku, et annaksin võltsil tagandamisnõiajahil tunnistuse. Ta ütles, et võin seda teha ka kirjalikult,» kirjutas Trump Twitteris.

«Kuigi ma ei ole midagi valesti teinud ega tahaks sellele libaprotsessile mingit usaldusväärsust anda, see mõte meeldib mulle ja ma kaalun seda tõsiselt, et kongress jälle tööle panna!»

Pole selge, millist tunnistamist president silmas pidas. 

Trumpi kaitsemeeskond oleks tõenäoliselt kindlalt vastu plaanile, et president võiks ilmuda esindajatekoja luurekomitee ette, mis uurib väiteid, et Trump survestas Ukrainat otsima materjali oma poliitilise rivaali vastu, et tõsta oma väljavaateid 2020. aasta presidendivalimistel. 

Eriprokurör Robert Muelleri uurimise ajal, mis puudutas süüdistusi, et Trump tegi 2016. aasta valimiste eel koostööd venelastega, vastas president küsimustele kirjalikult, kuid nõustus sellega alles pärast seda, kui tema advokaadid kehtestasid ranged piirangud küsimuste sisule. Kümnetel puhkudel ütles Trump toona, et ei mäleta fakte. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles