Politsei tegi Kaja Kallast ähvardanud isikud kindlaks (61)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Elmo Riig / Sakala

Politsei tegi kindlaks isikud, kes võivad Kaja Kallasele saadetud postituse tegemiseks kasutatud varikonto taga olla.

Politsei Kesklinna jaoskonna juht Kaido Saarniit ütles Postimehele, et praeguse info kohaselt ei viibi arvatav ähvardaja Eestis. «Vahetu ohu hindamisel arvestasime ka saadetud sõnumite sisu ja nende reaalse elluviimise võimalusega ning tutvusime konto kaudu tehtud varasemate sotsiaalmeedia postitustega. Proovime jätkuvalt postituse tegijaga ühendust saada,» ütles Saarniit.

Saarniit märkis, et kui inimest veebis või ka omavahelises vestluses ähvardavalt kõnetatakse ja inimene tunneb ohtu enda elule ja tervisele, tuleb sellest alati politseile teada anda.

«Juba fakt, et inimene pöördub politsei poole, näitab, et ta tunneb ennast saadud sõnumitest häirituna. Politsei ülesandeks on teha seejärel kindlaks juhtunu asjaolud ning kontrollime asjaolusid ka juhul, kui kriminaalmenetlust ei alustata,» ütles politseijuht.

«Tapmise, tervisekahjustuse tekitamise või olulises ulatuses vara rikkumise või hävitamisega ähvardamine on karistatav siis, kui sellega kaasneb reaalne oht või on inimesel alust arvata, et ähvardus võidakse ellu viia,» lisas Saarniit.

Nädalavahetusel selgitas Postimees välja, et ähvardus laekus Kallasele Kalle Tamm Vahuri nimeliselt varikontolt. Kuigi praegu pole avalikkusele veel teada, kes Kalle Tamm Vahuri nime taga tegutseb, ei jäta tema jagatud info ja pildid kahtlust sellest, millised on ta poliitilised vaated. 

Kontol on jagatud vaid Uute Uudiste (EKRE ametlik uudistekanal) artikleid ja EKRE poliitikute sõnavõtte. Sõpradeks enamasti vaid EKRE poliitikud, sealhulgas parlamendi spiiker Henn Põlluaas. Ühtlasi on Kalle Tamm Vahur Uute Uudiste artiklite püsikommenteerija, kes ka neis sõnavõttudes halastamatus vanglažargoonis kolumnistide ja Reformierakonna poliitikute suunas sappi pritsib.

Kommentaarid (61)
Copy
Tagasi üles