Kümned Hongkongi protestijad pääsesid piiramisrõngast

Copy
Hongkongi tudengid põgenemas.
Hongkongi tudengid põgenemas. Foto: Reuters / Scanpix

Kümned Hongkongi protestijad pääsesid täna ümber piiratud polütehnilisest ülikoolist, laskudes köiega jalakäijate sillalt maanteele, kus ootavad mootorratturid nad peale võtsid. 

Protestijad on olnud kaks päeva polütehnilise ülikooli linnakus sisse piiratud, politsei on ähvardanud nende väljaajamiseks kasutada surmavat jõudu. 

Samal ajal kui protestijad köite abil pagesid, liikusid ülikoolilinnaku poole tuhanded hongkonglased, et piiramisrõngast välja murda. Politseiga kakeldi ka lähedalasuvas Kowloonis.

Praegu pole veel selge kui paljud meeleavaldajad polütehnilisest ülikoolist välja sai.

"Ma ei näe neil muud valikut kui välja tulla ja alla anda," ütles Kowlooni Lääne politseiringkonna ülem Cheuk Hau-yip, enne nende põgenemist.

Piirkond on kuulutatud mässutsooniks. Mässusüüdistus võib kaasa tuua kuni kümneaastase vangistuse. Cheuk rõhutas, et politsei on valmis kasutama lahingmoona, kui neid surmavate relvadega rünnatakse.

Esmaspäevased sündmused on osa läinud nädalal alanud uuest vägivallalainest, mille käigus on suletud koole ja püstitatud barrikaade suurematele teedele.

Nädalavahetusel ilmusid korraks tänavapilti ka Hiina sõdurid, kes aitasid tänavaid koristada.

Pekingi suursaadik Ühendkuningriigis ütles esmaspäeval, et Hiina ei jää pealt vaatama, kui rahutused kontrolli alt väljuvad.

"Ma arvan, et Hongkongi valitsus väga püüab seda olukorda kontrollida," ütles suursaadik Liu Xiaoming pressikonverentsil.

"Aga kui olukord kontrolli alt väljub, ei jää keskvalitsus kindlasti seda käed rüpes pealt vaatama. Meil on rahutuste lõpetamiseks piisavalt tahtejõudu ja võimu," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles