Trumpi arsti sõnul ei vasta väited riigipea rinnavalust tõele

BNS
Copy
Trump.
Trump. Foto: Michael Brochstein/ZUMAPRESS.com

Donald Trumpi arst eitas esmaspäeval teateid, et tema juurde etteteatamata külastuse teinud USA presidendil valutas rinnus.

Trump (73) veetis laupäeval Walter Reedi haiglas arsti juures rohkem kui tunni. Külastuse käigus teda uuriti, tehti laborikatseid ja vesteldi, ütles tema ihuarst Sean Conley Valge Maja avaldatud teates.

«Hoolimata mõnedest spekulatsioonidest ei valutanud presidendil rinnus ning tal ei diagnoositud ega ravitud ühtegi kiiret ega akuutset probleemi,» lausus Conley. «Täpsemalt öeldes ei antud talle ühtegi erihinnangut südame- või neuroloogilise seisundi kohta.»

Mõnede Washingtonis levinud teadete järgi polnud arsti juurde minek plaanis ning et mineku kutsus esile valu, mida Trump tundis rinnus.

«Külastus toimus plaaniväliselt ajakavalise teadmatuse tõttu,» lisas Conley. Tema sõnul oli külastus rutiinne ja plaanitud.

Teates avaldati presidendi kolesteroolitase ning lisati, et Trump vestles läbivaatuse järel haiglas ühe opilaual olnud sõduri perega ja haigla töötajatega.

Valge Maja pressiesindaja Stephanie Grishami sõnul kasutas Trump oma vaba nädalavahetuse pakutud võimalust läbida osa oma iga-aastasest tervisekontrollist enne esindaja sõnul väga kiiret 2020. aastat, mil Trump kandideerib taas presidendiks.

Meedia kahtleb visiidi ametlikus põhjuses 

Leht Washington Post avaldas esmaspäeval toimetajaveerul artikli, milles kahtles läbivaatuse ametlikus põhjuses.

Artiklis pealkirjaga «Trumpi salapärane haiglakülastus tõstatab palju küsimusi» kirjutas leht, et USA kodanikel on õigus teada, milline on nende presidendi tervis ning kas see mõjutab tema tööd.

«Kas tema viimane arstilkäik polnud mitte veebruaris?» küsis leht.

«Millal sai tema iga-aastasest läbivaatusest etapiline asi? Miks, erinevalt varasematest läbivaatustest, ei teatatud laupäevasest visiidist avalikult ning seda poldud kantud tema avalikku päevakorda?»

Pühapäeval, päev pärast läbivaatust, teatas Trump Twitteris, et alustas oma iga-aastast tervisekontrolli. «Kõik oli väga hea!» kuulutas ta.

Riigipea sõnul lõpetab ta läbivaatuse järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles