Pildid ja video: kes on Valgevene riigipea noor kallim, kes pettuse abil parlamenti pääses?

Elu24
Copy
Maria Vasilevitš Miss Valgevene 2018 bikiinivoorus, 4. mai 2018.
Maria Vasilevitš Miss Valgevene 2018 bikiinivoorus, 4. mai 2018. Foto: Reuters/ScanPix

Postimees kirjutas, et Valgevene valimistel pääses parlamenti 22-aastane iludusvõistluste täht Maria Vasilevitš, keda peetakse riiki diktaatorlikult valitseva presidendi Aleksandr Lukašenka kallimaks. Kes see noor kaunitar täpsemalt on?

Valgevene pealinnas Minskis sündinud ja kasvanud Vasilevitš on sageli olnud 65-aastase riigipea saatja avalikel üritustel pärast seda, kui ta valiti mullu mais Valgevene missiks.

Kaunitari on nähtud koos Euroopa viimaseks diktaatoriks ristitud Lukašenkaga jäähokimänge vaatamas, kunstifestivale külastamas ning mullu Moskvas jalgpalli maailmameistrivõistlusi jälgimas, vahendas Postimees. Paar keerutas jalga ka Minskis jõuluballil.

Maria Vasilevitš ja president Lukašenka jõuluballil tantsimas, 28. detsember 2018.
Maria Vasilevitš ja president Lukašenka jõuluballil tantsimas, 28. detsember 2018. Foto: TASS/Scanpix

Vasilevitš alustas Instagramis modelli- ja ilupostitustega 2016. aasta juulis. Tänase seisuga on tal jälgijaid üle 26 000. 2018. aastal hakkas kaunitar osalema iludusvõistlustel ning mullu mais võitis ta Miss Valgevene tiitli.

Maria Vasilevitš krooniti Miss Valgeveneks, 4. mai 2018.
Maria Vasilevitš krooniti Miss Valgeveneks, 4. mai 2018. Foto: AFP/SCANPIX

See andis talle võimaluse osaleda Hiinas toimunud konkursil Miss World, kust ta tuli mullu detsembris tagasi tiitliga «Miss World Europe 2018». Kohalik väljaanne BelarusFeed nimetas Vasilevitši seepeale Euroopa ilusaimaks tüdrukuks. Nii head tulemust polnud Valgevene sel konkursil varem saanud.

Lukašenka pressiesindaja sõnul oli president isiklikult aidanud Vasilevitšil selle võistluse jaoks valmistuda.

Maria Vasilevitš Hiinas Miss World 2018 võistlusel esindamas Valgevenet.
Maria Vasilevitš Hiinas Miss World 2018 võistlusel esindamas Valgevenet. Foto: TASS/Scanpix

Vasilevitš on ka kirglik tantsija ja kunstnik. Ta on telesaate «Tere hommikust, Valgevene» üks saatejuhte.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maria Vasilevich (@by_vasilevich) on

Nagu missidele kombeks, tegeles Vasilevitš konkursi raames ka heategevusega ning korraldas ratastoolis tantsijatele esinemisi. Naine võttis oma südameasjaks noorte puudega inimeste eneseteostuse. «Kõik nad on tavalised lapsed tavaliste rõõmude ja kõige siiramate emotsioonidega,» rääkis Vasilevitš missikonkursi videos.

President Lukašenka on Vasilevitšile omistanud riikliku aumärgi märkimisväärse panuse eest kultuuri ja heategevusse.

Vaata videost, kuidas noor miss raskustes noori aitab!

Varasema poliitilise kogemuseta ja valimiste eel mitte kampaaniat teinud Vasilevitš lubas oma kohta parlamendis kasutada selleks, et pöörata tähelepanu noorte probleemidele.

Opositsiooniaktivisti Paviel Sieviarynieci sõnul võiks Lukašenka saata parlamenti ka oma talli hobused ja keegi ei saaks teda peatada.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maria Vasilevich (@by_vasilevich) on

Lukašenka abiellus oma keskkooliaegse kallima Galinaga 1975. aastal ja paar on jätkuvalt abielus, kuid neid pole koos nähtud alates sellest, kui ta sai presidendiks. Galina elab eraldi Škłoŭ linnas.

2004. aastal sündis Lukašenkale sohilaps Nikolai, kelle emaks arvatakse olevat Irina Abelskaja, presidendi endine ihuarst.

Opositsioon nimetas pühapäeval Valgevenes toimunud valimisi pettuseks ning Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) kirjeldas toimunut kui lugupidamatust demokraatia vastu, vahendas Postimees. Vaatlejate kinnitusel polnud valijate ja kandidaatide põhivabadused tagatud.

Opositsiooniparteide korraldatud valimiste vaatlemise kampaania tuvastas rohkelt rikkumisi, sealhulgas hääletajate arvuga liialdamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles