Riigisekretär esitab neljapäeval Järviku uurimise kokkuvõtte Ratasele

BNS
Copy
Maaeluminister Mart Järvik.
Maaeluminister Mart Järvik. Foto: Mihkel Maripuu

Siseminister Mart Helme sõnul peaks riigisekretär Taimar Peterkop esitama neljapäeval peaminister Jüri Ratasele maaeluministri Mart Järviku tegevuse uurimiseks moodustatud komisjoni järeldused.

Peaministri ülesandeid täitev siseminister Mart Helme ütles kolmapäeval riigikogus küsimustele vastates, et tema teada peaks riigisekretär Taimar Peterkop esitama neljapäeva lõuna ajal peaminister Jüri Ratase üle andma komisjoni järeldused.

Helme kinnitas, et ta usaldab täielikult Peterkopi moodustatud komisjoni, kuid maaeluministrit tagasi kutsuda EKRE ei plaani.

Vastates küsimustele, mis puudutasid maaeluministeeriumi kantsleri Illar Lemetti teenistusest vabastamist, sõnas Helme, et kui mõnel riigiametnikul on kahtlusi, et minister teeb midagi seadusevastast, tuleb selle kohta esitada kuriteoteate vastavatele õiguskaitseorganitele.

«Antud juhul ei ole seda toimunud. Antud juhul on toimunud dokumentide lekitamine, kusjuures – nii palju kui mina olen aru saanud – on lekitatud dokumente valikuliselt. Ma arvan, et see ei ole kõige eetilisem tegu. Ma arvan, et ka ministril peaks olema selles suhtes mingisugune oma sõna öelda. Ja kui see töö, koostöö ei suju, siis valitsus arutab küsimust, mis on valitsusse toodud, kuulab ära ministri põhjendused ja langetab seejärel otsuse,» ütles Helme. 

«Küsimus on väga põhimõtteline: kui kahe isiksuse vaheline koostöö ei laabu, siis seadus annab võimaluse ministril teha ettepanek kantsler ametist vabastada,» ütles Helme. «Mõlemad võivad olla tublid, kompetentsed, aga koostöö ei pruugi sellest hoolimata laabuda.» 

Riigisekretäri moodustatud komisjon esitab peaministrile oma järeldused Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametile (PRIA) volituste andmise, ministri nõuniku tegevuse, listeeriabakteri teemal toimunud info liikumise ning võimaliku sekkumise osas veterinaar- ja toiduameti ning PRIA töösse ja järelevalve läbiviimisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles