Malmö jõugud sunnivad toidupoode narkootikume vahendama (4)

Copy
Rootsi politsei. Foto on illustratiivne.
Rootsi politsei. Foto on illustratiivne. Foto: Polisen Malmö / Facebook / Scanpix

Lõuna-Rootsi linna Malmö väiksemad toidukaupade poed on sattunud kuritegelike jõukude ohvriks, kes sisuliselt kaaperdavad ettevõtjate ärid ja kasutavad neid narkootikumide peitmiseks või edasimüügipunktina.

Malmö politsei sõnul on selliseid juhtumeid esinenud mitmel pool linnas. «Meil oli üks pood Malmö kesklinnas, mille enam-vähem võtsid üle kuritegelike jõukudega seotud isikud. Nad võtsid üle kogu tegevuse ning ähvardasid ja väärkohtlesid poeomaniku perekonda,» rääkis Malmö põhjaosa piirkonnapolitsei juht Jens af Forselles.

Osasid poode on kasutatud narkootikumide peidukohana, et kurjategijatel poleks endal aineid kaasas, kui politsei peaks neid kontrollima.

«Mõnes kohas Malmös käib narkoäri rohkem või vähem avalikult. Need inimesed ei taha narkootikumidega vahele jääda, nii et juhtub, et nad lähevad poodi sisse ja peidavad narkootikumid sinna, kuni me lahkume sealt kandist,» selgitas af Forselles.

Üks Malmö toidukaupluse omanik rääkis avalik-õiguslikule telekanalile, et tema poodi on üritatud kolmel korral röövida nii noa kui ka püstoliga. Rünnakute tulemusel ei julge ta enam äriga jätkata ja on otsustanud kaupluse sulgeda. «Olen vaimselt kurnatud sellest kõigest ega kavatse enam riskida sellega, et mind ähvardatakse või tapetakse,» lausus mees.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles