Mart Helme: plaan B läbirääkimisi naabritega pole olnud (40)

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy

Siseminister Mart Helme kinnitas saates «Otse Postimehest», et nn plaan B asjus ei ole Soome, Läti ega Leeduga läbirääkimisi olnud.

Eesti siseministri Mart Helme avaldus NATO kohta ja Helsingi kaasamisest uude Eesti kaitse plaani oli Soome kaitseministeeriumile suur üllatus, sest soomlaste kinnitusel nad plaan B loomises ei osale, vahendas BNS.

Küsimusele, kuidas tekkis arusaamatus, vastas siseminister: «Tõepoolest, kui ma lugesin seda stenogrammi ka ise, siis võis jääda tõesti selline mulje, et ma räägin juba, nagu me peaksime mingisuguseid konsultatsioone naaberriikidega. Ma pidasin ikkagi eelkõige silmas seda, et needsamad mured puudutavad tegelikult kõiki regiooni riike alates Soomest ja lõpetades Poolaga. Võib-olla isegi edasi minnes veel lõuna poole. Siit tekkis tõesti selline kommunikatsioonihäire,» selgitas Mart Helme.

«Ma sõna-sõnalt ei öelnud, et me koos teiste riikidega tegeleme mingi plaan B väljatöötamisega, aga selline mulje võis jääda. Nii et ka ajakirjanikel on õigus, kui nad ütlesid, et nemad said täpselt nii aru. Mina seda nii ei mõelnud,» lisas siseminister. Lisaks kinnitas Mart Helme, et mingisuguseid ametlikke läbirääkimisi ega konsultatsioone selles vallas ei ole Soome, Läti ega Leeduga olnud.

Täispikka intervjuud vaata SIIT.

Kommentaarid (40)
Copy
Tagasi üles