Florida keskkooli territooriumilt avastati 145 hauda (1)

Copy
Keelumärk tühja platsi juures.
Keelumärk tühja platsi juures. Foto: Dirk Shadd/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Ameerika Ühendriikide Tampa linna keskkooli territooriumilt avastati umbes 145 hauda, mis on arvatavasti jäänud sinna 20. sajandi esimeses pooles tegutsenud surnuaialt.

Hillsborough` maakonna haridusamet teatas täna, et geotehnikud on leidnud kindlaid tõendeid Clarence Leon Kingi keskkooli territooriumilt hauaplatside avastamise kohta.

Haridusametnikud usuvad, et hauad on osa ajaloolisest linnale kuulunud Ridgewoodi vaestekalmistust. Piirkonnas avati kool 1960. aastal.

Haridusameti kõneisiku Tanya Arja sõnul alustati uuringutega eelmisel kuul, kui keegi oli kooli juhatuse liikmele rääkinud surnuaia võimalikust asukohast.

Kahe nädala vältel tegutsesid tehnikud kirstude asukoha kindlakstegemisel. Kokku leiti, et piirkonnas on ligi 145 kirstu, osa neist õppeasutuse põllumajandusprogrammi õppehoone juures.

Arhiiviandmetele tuginedes võib matmisplatsil olla kokku üle 250 inimese säilmed, valdav osa neist olid afroameeriklased.

Piirkond eraldati eelmisel kuul aiaga ning jääb praegu suletuks. Maakonna uurijad ja arheoloogid peaksid järgneva 30 päeva jooksul leiud kindlaks tegema. Seejärel otsustab riigiamet, kas võtta ala enda valdusesse või tagastada see koolile kasutamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles