Serbia uurib videot tema ametnikule pistist maksvast Vene agendist (1)

Copy
Foto: themoscowtimes.com / YouTube

Belgrad asus uurima videot, millel on jäädvustatud Venemaa Belgradi saatkonna töötaja, kes annab raha kõrgele Serbia riigiametnikule.

Serbia julgeolekuametnik kinnitas eile õhtul, et video on ehtne ja raha andev Vene agent on Georgi Kleban.

YouTube'i postitatud video päritolu ei ole veel selge, kuid sellel on näha venelast kohtumas autoparklas mehega, kes on kohaliku meedia sõnul Serbia julgeolekutöötaja.

Kohtumise käigus annab Vene agent serblasele kilekoti. Hiljem on näha viimast istumas autos ja lugemas raha, mis oli kilekotis olnud ümbrikus.

«Meie teenistused, nii tsiviil- kui sõjaväe omad, teevad kõvasti tööd selle juhtumi kõigi asjaolude selgitamiseks,» ütles Serbia julgeolekuteenistuse peaanalüütik Relja Zeljski ringhäälingule RTS.

Serbia president Aleksandar Vučić kutsus neljapäeval video pärast kokku riigikaitsenõukogu istungi. Video avaldamise ajastus on tundlik, sest president peaks 4. detsembril väisama Moskvat.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ütles ajakirjanikele Moskvas, et Vene valitsus ei tea videol nähtava kohta midagi. «Olen kindel, et Venemaa ja Serbia suhted on niivõrd erilised..., et neid ei suuda miski mõjutada.»

Lääneriigid süüdistavad Venemaad sageli Lääne-Balkani asjade sekkumises. Venemaa eitab seda ning esitab vastusüüdistusi Euroopa Liidule ja Washingtonile, kes üritavad meelitada regiooni enda rüppe.

Serbia, mis pürgib EL-i liikmeks, on üks Venemaa lähedasemaid liitlasi Balkanil.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles