Pöttering: ÜRO töötajate ründamine ei ole vastuvõetav

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlamendi president Hans-Gert Pöttering..
Euroopa Parlamendi president Hans-Gert Pöttering.. Foto: AP / Scanpix.

Euroopa Parlamendi president Hans-Gert Pöttering tegi täna avalduse, milles rõhutas, et ei ole vastuvõetav, et inimesed Lähis-Idas kannatavad edasi ja vägivald jätkub ning et nüüd rünnatakse juba ka ÜRO töötajaid.

Ta kutsus mõlemat poolt üles vägivalla lõpetamisele ning rõhutas, et Lähis-Ida probleemi ei ole võimalik lahendada sõjaliste vahenditega, vahendas europarlamendi pressiesindaja.

«Peame lõpuks jõudma poliitilise lahenduseni. Vaid dialoog ja läbirääkimised toovad meid kriisist välja,» ütles Pöttering.

Pöttering kinnitas, et vägivalla lõpetamine peab tulema mõlemalt poolt. Ta nentis,
et relvarahu lõpetas Hamas ning et Iisraeli linnade pommitamine Hamasi poolt on
vastuvõetamatu.

President märkis samas, et unustada ei tohi ka proportsionaalsust ning et «ehkki igal riigil on õigus end kaitsta, ei õigusta see operatsioone, mille ohvriteks on eelkõige tsiviilelanikud».

Ta rõhutas ka, et inimesi Gaza sektoris tuleb aidata ning humanitaarolukord ei tohi mingil juhul halveneda.

Pöttering lisas ka, et me kõik oleme poliitiliselt vastutavad olukorra pärast Lähis-Idas ja peame kaasa aitama sellele, et leiaksime pikaajalise lahenduse vägivallaspiraalist välja pääsemiseks.

Tema sõnul tuleb kõigepealt saavutada püsiv relvarahu, teiseks tuleb kohe tagada humanitaarabi täielik juurdepääs ja kolmandaks tuleb rahuprotsessi intensiivistada.

Europarlament arutab olukorda Gazas kolmapäeval, 14. jaanuaril. Resolutsioon olukorra kohta Gazas võetakse vastu neljapäeval, 15. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles