USA justiitsminister Epsteini surmast: «täiuslik tuksikeeramiste torm»

Copy
Seksuaalkuritegudes süüdistatud ärimees Jeffrey Epstein USA kohturuumis.
Seksuaalkuritegudes süüdistatud ärimees Jeffrey Epstein USA kohturuumis. Foto: Jane Rosenburg / Reuters / Scanpix

USA justiitsminister William Barr ütles usutluses Associated Pressile, et tal olid seksuaalkuritegudes süüdistatud ärimehe Jeffrey Epsteini surma suhtes esialgu kahtlused, kuid nüüdseks on ta jõudnud järeldusele, et enesetapp tugevate turvameetmetega vanglas oli arvukate vigade tulemus.

Barri sõnul tekitas temas kahtlusi mitme reegli rikkumine Manhattani vanglas. Kui FBI ja justiitsministeerium asja uurisid, ilmnes rida vigu, mis andsid Epsteinile võimaluse endalt elu võtta.

Epstein (66) leiti 10. augusti varahommikul New Yorgis asuvast föderaalvanglast surnuna. Kohtuekspertiisi põhjal poos ta end oma kongis voodilinaga üles.

Barr ütles, et mõistab neid, kelle mõte läks kohe «halvimale stsenaariumile», sest toimunut võib kirjeldada «täiusliku tuksikeeramiste tormina».

Mõne päeva eest esitati Epsteini valvamise eest vastutanud töötajatele süüdistus vangladokumentide võltsimises. Ohvitserid Tova Noel ja Michael Thomas magasid ning tegelesid oma valvekorra ajal internetist mööbli ja mootorrataste ostmisega, ehkki pidanuks Epsteini iga poole tunni tagant kontrollima.

Epsteini süüdistati alaealiste tüdrukute seksuaalses ärakasutamises ja kupeldamises 2000. aastate algul, teda ähvardas 45-aastane vanglakaristus.

Tema surm tõi tähelepanu keskmesse föderaalse vanglaameti, mis on hädas kroonilise personalinappuse ja vägivallapuhangutega. Sel nädalal vanglatöötajatele esitatud süüdistus näitab, et vanglas, mis peaks olema rangeimate julgeolekumeetmetega, ei pööratud turvalisusele vajalikku tähelepanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles