500 õpilasele toidu valmistamine viis tuliste vaidlusteni (2)

Lauri Mutso
Copy
Hanke venimine ei ole Pärnu Kuninga tänava põhikooli normaalset toitlustamist häirinud.
Hanke venimine ei ole Pärnu Kuninga tänava põhikooli normaalset toitlustamist häirinud. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Kuninga tänava põhikool on juba kuude kaupa maadelnud toitlustusteenuse riigihankega, kuna üks pakkujatest, Baltic Restaurants Estonia AS (BRE), järjepanu vaidlustab hankija otsuseid.

Kuninga kool alustas kevadel riigihankega, et leida õppeasutusele järgmiseks kolmeks aastaks toitlustaja. Lühikese ajaga sai kool kolm pakkumist, nende hulgas Mole OÜ-lt, mis oli samale koolile toitlustusteenust pakkunud juba aastaid. Ülejäänud kaks pakkujat, eelmainitud ​BRE ja P. Dussmann Eesti OÜ, on suurfirmad, mis toitlustavad kõikjal riigi kümnete koolide ja lasteaedade lapsi.

Nimelt olid mõlemad ettevõtted märkinud toidu valmistamise kohaks Pärnu ühisgümnaasiumi, mille enda toitlustushankel olid nad pakkumuste esitamise ajal osalenud. Selleks ajaks, kui põhikool palus ettevõtetelt tõendeid, oli BRE võitnud ühisgümnaasiumi hanke, kuid see ei andnud ettevõttele luba oma kööki hankijale toidu tegemiseks kasutada. Kuna kumbki suurettevõte ei esitanud köögi kasutamise luba, lükkas Kuninga tänava põhikool mõlema pakkumised tagasi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles