Bloomberg ostis USA presidendivalimisteks rekordsumma eest telereklaami

Copy
Miljardärist meediamogul ja endine New Yorgi linnapea Michael Bloomberg.
Miljardärist meediamogul ja endine New Yorgi linnapea Michael Bloomberg. Foto: CHRISTOPHER ALUKA BERRY / REUTERS / Scanpix

Endine New Yorgi linnapea Michael Bloomberg, kelle tõenäosus 2020. aasta presidendikandidaadiks saada üha kasvab, käivitab esmaspäeval televisioonis 31 miljonit dollarit maksva reklaamikampaania. 

Miljardär Bloomberg on ostunud Advertising Analytics andmetel telereklaami 31 miljoni dollari eest, mis on kõigi aegade suurim USA presidendikandidaadi kulutatud summa.

Senine rekord 25 miljonit dollarit oli Barack Obama käes, kes kulutas selle 2012. aasta kampaania lõpus. 

Lehe New York Times teatel algab 60-sekundilistest biograafilistest reklaamidest koosnev ja kaheksa päeva kestev kampaania rohkem kui 20 osariigis ja umbes sajal uudismeediaturul. 

Nüüdne reklaamiost on tohutu. Kui samuti miljardärist kandidaat Tom Steyer välja arvata, siis pole demokraatide kandidaadid kokku sel aastal nii palju telereklaamile kulutanud kui Bloomberg nüüd ühele reklaamikampaaniale, kirjutab Times.

Käik annab tunnistust, et maailma rikkaimate hulka kuuluval 77-aastasel ekslinnapeal ei tarvitse kampaania pealt kokku hoida.

Pillav reklaamikampaania teeb murelikuks ülejäänud 17 kandidaati, kes võistlevad demokraatide koha pärast presidendivalimistel. 

Senaator Bernie Sanders pahandas reedel Twitteris: «See on tülgastav, et Michael Bloomberg või mõni teine miljardär arvab, et võib poliitilisest protsessist mööda minna ja kümnete miljonite dollarite eest valimised ära osta.»

«Kes ei suuda oma kandidatuurile rohujuuretasandi toetust saada, sel pole asja presidendiks kandideerima,» säutsus ta.

2002.-2013. aastani linnapeana New Yorki juhtinud Bloomberg registreeris reedel end USA föderaalses valimskomisjonis, mis on järjekordne samm Valgesse Majja kandideerimise suunas.

Kahe nädala eest ütles ta, et on kandideerimise kohta lõppotsuse tegemisele lähedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles