Briti leiboristide juht lubas uues Brexiti-hääletuses erapooletuks jääda

BNS
Copy
Jeremy Corbyn.
Jeremy Corbyn. Foto: Reuters / Scanpix

Briti opositsioonilise Tööpartei liider Jeremy Corbyn ütles BBC saates, et kui leiboristid tulevad võimule ja korraldavad Euroopa Liidust lahkumise üle uue referendumi, jääb tema erapooletuks.

Corbyn ütles, et ei teeks sel juhul kampaaniat ei lahkumise poolt ega vastu, sest saaks nii peaministrina usaldusväärselt valijate tahte ellu viia.

Konservatiivist peaminister Boris Johnson tundis samas BBC Question Time'i liidrite erisaates huvi, kuidas saab Corbyn nii tähtsas küsimuses ükskõikseks jääda. 

Corbyn, Johnson, Šoti Rahvuspartei (SNP) juht Nicola Sturgeon ja liberaaldemokraatide liider Jo Swinson said reedeõhtuses saates igaüks 30 minutit kõneaega ja vastasid publiku küsimustele.

Johnson rääkis, et leiboristid, SNP ja liberaaldemokraadid tahavad «absurdse» uue referendumiga sisuliselt tühistada 2016. aasta hääletuse tulemust, ehkki üldsus on selle teokstegemist üle kolme aasta oodanud.

Tema sõnul on Tööpartei liidri seisukohad «muteerunud» ning tema soov parema lahkumisleppe üle läbirääkimisi pidada ei ole usutav, kui ta ei hooli, kas rahvas seda toetab või mitte.

«Ta kavatseb nüüd jääda erapooletuks leppe suhtes, mille ta ise välja pakub. Ma ei saa aru, kuidas ta saab midagi kokku leppida, kui kavatseb jääda erapooletuks või ükskõikseks.»

Arvamusküsitluste põhjal jäävad leiboristid 12. detsembri parlamendivalimiste eel konservatiividest tublisti maha.

STT - Baltic News Service

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles