Süüria vabastas sadu vange

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusvastane protestija eile Himsi linnas.
Valitsusvastane protestija eile Himsi linnas. Foto: SCANPIX

Süüria riigitelevisiooni teatel vabastasid võimud täna 755 vangi, kes olid trellide taha saadetud seoses režiimivastaste rahutustega.

Poliitvangide vabastamine on üks Süüria ja Araabia Liiga vahel sõlmitud rahuplaani peamisi tingimusi. Novembris teatas Süüria, et vabastas 1180 vangi, vahendas AFP.

Vanglates hoitakse aga praegu ilmselt veel tuhandeid rahutuste tõttu kinni peetud inimesi.

Esmaspäeval Süüriasse saabunud araabia vaatlejad teatasid täna, et külastavad kõiki märtsis alanud rahvaülestõusu keskmes olevaid linnu.

Süüria soostus Araabia Liiga rahuplaaniga novembris. See näeb muu seas ette sõdurite lahkumise linnadest ja elurajoonidest ning poliitvangide vabastamise. Mitu kuud kestnud läbirääkimiste järel tööd alustanud vaatlejate ülesandeks on ka jälgida, et president Bashar al-Assadi režiim peab kinni lubadusest lõpetada meeleavalduste jõuga mahasurumine, mille käigus on ÜRO teatel hukkunud üle 5000 inimese.

Süüria opositsioon peab araabia maade kava heaks, kuid ei usu, et Araabia Liiga suudaks selle ellu viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles