Apple'i kaardirakendus näitab nüüd Krimmi Venemaa osana (5)

Copy
Apple`i telefonid.
Apple`i telefonid. Foto: Mihhail Terestšenko/TASS/Scanpix

Tehnoloogiahiid Apple on tulnud ilmselt vastu Vene poliitikute survele ja hakanud Vene kasutajatele näitama kaardirakenduses Krimmi Venemaa osana.

Ukraina teatas eile, et Apple'it ei huvita ukrainlaste kannatused, sest tehnoloogiafirma kaardi- ja ilmarakendused on hakanud Vene kasutajatele näitama Krimmi Venemaa osana.

Rahvusvaheliste firmade tegelemine Krimmi küsimusega on olnud pikalt tundlik teema nii Ukrainale kui ka Venemaale.

Reutersi Moskva reporterite sõnul ilmub Apple'i kaardi- ja ilmarakendustesse Simferopoli nime trükkides vaste «Simferopol, Krimm, Venemaa». Kuid kasutajad mujal, ka Krimmis, näevad asukohti ilma täpsustuseta, millisesse riiki need kuuluvad.

«Las ma selgitan seda teie mõistetega, Apple,» kirjutas Twitteris Ukraina välisminister Vadim Prõstaiko. «Kujutage ette, et te kurdate selle üle, et teie disain ja ideed, aastatepikkune töö ja tükike teie südamest varastatakse teie kõige hullema vaenlase poolt, kuid keegi ignorantne isik ei hooli põrmugi teie valust.»

«See on sama tunne, kui te nimetate Krimmi Venemaa maaks,» lisas Prõstaiko.

Apple'i Venemaa osakond ei vastanud Reutersi palvele asja kommenteerida. Euroopa Liit ja USA ei tunnusta Krimmi Venemaa osana ja on kehtestanud sanktsioonid isikute vastu, keda süüdistatakse Ukraina territoriaalse terviklikkuse rikkumises.

Venemaa riigiduuma teatas eile, et julgeoleku- ja korruptsioonivastase komitee esimees Vasili Piskarjov korraldas kohtumise Apple'i esindajaga. «Apple on täitnud oma kohustused ja viinud oma seadeldiste programmid vastavusse Vene seaduse nõuetega,» teatas Piskarjov riigiduuma veebilehe teatel.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles