Peret keldris hoidnud hollandlast kahtlustatakse ka seksuaalroimades (1)

Copy
Politseireid Ruinerwoldi külla.
Politseireid Ruinerwoldi külla. Foto: WILBERT BIJZITTER/AFP/SCANPIX

Hollandi talunikku, kes hoidis oma kuut last üheksa aastat nende tahte vastaselt keldris, kahtlustatakse nüüd ka kahe lapse seksuaalses ärakasutamises, teatas prokuratuur.

Prokuöride teatel jäävad kummalise juhtumi kaks kahtlusalust, 67-aastane isa ja üks 58-aastane mees, veel 90 päevaks vahi alla.

Hollandi politsei tegi oktoobris reidi Ruinerwoldi külas asuvasse tallu ja leidis sealt kuus inimest: 67-aastase mehe ja viis noort täiskasvanut. DNA-testiga tehti kindlaks, et 67-aastane mees oli noorukite isa.

Reid korraldati farmist põgenenud 25-aastase mehe vihje peale, kes on sama pere liige.

«Lisaks rahapesule, vabaduse piiramisele ja oma üheksa lapse väärkohtlemisele kahtlustatakse 67-aastast meest ka kahe oma kolmest vanemast lapsest seksuaalses väärkohtlemises,» teatas prokuratuur, lisades, et pereema suri 2004. aastal.

Kaks last, keda pereisa arvatavasti seksuaalselt väärkohtles, ei elanud vahistamise ajal enam majapidamises.

Perekond avastati vanema poja vihje peale, kes oli kõndinud meeltesegaduses kohalikku baari ja väljendanud muret oma lähedaste seisundi osas. Politsei tegi reidi talumajapidamisse ja leidis sealt viis last väiksesse ruumi lukustatuna.

Lisaks teatas prokuratuur, et hollandlane ja austerlane olid hoidnud vangistuses ka kolmandat, 69-aastast Austria päritolu meest.

«Rohkem üksikasju ei avaldata. Uurimus on endiselt täistuuridel käimas,» lausus prokuratuuri esindaja.

Mõlemad kahtlusalused ja vangistatud perekond kuulusid Lõuna-Korea vastuolulisse Ühendamiskirikusse, mida juhtis kunagi Sun Myung Moon.

Praegu Universaalset Rahuühendust kandev kirik kinnitas, et pereisa oli nende liige 1980. aastatel, enne kui ta Saksamaale lahkus, kus sekt «ta silmist kaotas».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles