Venemaa testib enne jõule uut hüperhelikiirusega raketti (4)

Copy
Vene raketikatsetus Barentsi merel. Foto on illustratiivne.
Vene raketikatsetus Barentsi merel. Foto on illustratiivne. Foto: Vladimir Ivastšenko/TASS/Scanpix

Venemaa kavatseb katsetada Valgel merel raketti Tsirkon, mis liigub väidetavalt nii suurel kiirusel, et selle püüdmine on praegustele raketitõrjesüsteemidele võimatu.

Tsirkoni katsetused toimuvad Põhjalaevastiku katsepiirkonnas, teatas uudisteagentuur TASS. «Tsirkoni raketti katsetatakse Valgel merel enne aasta lõppu. Kindlam kuupäev määratakse siis, kui tehniline varustus on valmis,» teatas Vene kaitseministeerium.

Rakett tulistatakse välja praegu valmimisjärgus olevalt ujuvpinnalt. Varem on pontoone kasutatud raketikatsetustel Njonoksa katsepiirkonnas mõnikümmend kilomeetrit Severodvisnkist läänes.

Tsirkoni raketid on loodud eesmärgiga tabada vaenlase laevu kuni 400 kilomeetri kauguselt. Nesavisimaja Gazeta märgib, et raketid paigutatakse lahingalustele «Peeter Suur» ja «Admiral Nahhimov». Viimane on praegu Severodvinskis moderniseerimisel.

Lisaks paigutatakse Tsirkoni raketid tulevikus Venemaa uue põlvkonna fregattidele ja korvettidele. TASSi sõnul paigaldatakse Tsirkoni allveeversioon ka Jaseni-klassi allveelaevadele.

Raketil on Vene kaitseministeeriumi sõnul võimekus tabada sihtmärke nii merel kui maismaal ning selle tippkiirus on 9 Machi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles