Haagi ostutänaval toimus noarünnak, viga sai vähemalt kolm inimest (7)

Copy

Hollandis Haagis toimus täna õhtul noarünnak, milles sai esialgsetel andmetel viga vähemalt kolm inimest.

Teadaolevalt toimus rünnak Haagi Grote Marktstraati ostutänaval Hudson's Bay kaubamajas. Politsei otsib praegu taga arvatavat pussitajat, 45-50-aastast meest, kes kannab halli värvi spordirõivaid, teatab kohalik meedia.

Sotsiaalmeedias levivatelt fotodelt on näha sündmuspaigale saabunud politseinikke ning arvukalt ostlejaid, kes olid tulnud musta reede allahindlustest osa saama.

Kannatanute seisundi ja rünnaku võimalike motiivide kohta seni andmeid pole. Politsei teatas kell 23.53, et kõik kannatanud on alaealised ning nende peredega ollakse kontaktis.

Südaööks said kannatanud haiglast välja. 

Hollandi politsei pressiesindaja Marije Kuiper ei osanud AP-le antud telefoniusutluses veel öelda, kes tegemist võis olla terrorirünnakuga. «Iga motiiv on praegu lahtine,» ütles Kupier. 

Politsei on alustanud rünnaku asjaolude väljaselgitamiseks juurdlust.

Olgu lisatud, et täna pärastlõunal reageeris Londoni politsei suurte jõududega kesklinnas asuvale London Bridge'i sillale, kus oli toimunud noarünnak. Kohale jõudnud ametnikud tulistasid pussitajat, kes suri sündmuskohal. Guardiani teatel sai pussitamises viga viis inimest. Politsei teatel oli tegemist terroriaktiga.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles