Hiina süüdistas ÜRO inimõigusjuhti siseasjadesse sekkumises

Copy
Peking, Hiina
Peking, Hiina Foto: Aleksey Babushkin/RIA Novosti

Hiina süüdistab kohatus sekkumises riigi siseasjadesse ÜRO inimõiguste ülemvolinikku Michelle Bachelet'd, kes oli ärgitanud uurima politsei ülemäärast jõukasutust Hongkongi meeleavaldajate vastu. 

Hiina missioon ÜRO juures Genfis märkis laupäeval, et Bachelet' kirjutatud juhtkiri South China Morning Postis oli ekslik ning rikkus ÜRO harta eesmärke ja põhimõtteid. 

«Artikkel sisaldab kohatuid kommentaare olukorra kohta Hongkongi erihalduspiirkonnas .... ja sekkub Hiina siseasjadesse,» seisab Hiina missiooni avalduses. 

Varem laupäeval avaldatud artiklis kutsus Bachelet Hongkongi võime üles korraldama sõltumatut ja erapooletut kohtuniku juhitavat juurdlust seoses teadetega politsei ülemäärasest jõukasutusest. 

Hongkongi protestide ajendiks on olnud Hiina keskvõimude väidetavad meetmed poolautonoomse linna demokraatlike vabaduste kärpimiseks. 

Hongkongis on viimastel kuudel olnud järjepidevalt vägivaldseid kokkupõrkeid politsei ja meeleavaldajate vahel, kes on ärgitanud korrakaitsjaid vastutusele võtma ja vabu valimisi korraldama.

Hiina on eitanud Hongkongi vabaduste piiramist ja kirjeldanud proteste välisjõudude mahitatava värvilise revolutsioonina, mille eesmärgiks on Mandri-Hiinat destabiliseerida. 

Hiina missioon ÜRO-s väitis, et Bachelet' artikkel üksnes õhutab «märatsejaid uuele veel radikaalsemale vägivallale».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles