Airbus vallandas seoses arvatava sisespionaažiga 16 töötajat

Copy
Euroopa lennundushiiu Airbus logo.
Euroopa lennundushiiu Airbus logo. Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa lennundushiid Airbus vallandas 16 töötajat seoses juhtumiga, mis sundis Saksamaad algatama juurdluse arvatava tööstusspionaaži kohta, teatas Saksa meedia täna.

Uudisteagentuur DPA ütles, et Airbus kinnitas vallandamist, kuid ei andnud täpsemat teavet.

Airbusi allikad ütlesid septembris, et Saksa prokuratuur uurib Airbusi töötajate võimalikku sisespionaaži Saksa relvajõudude kahe relvaprojekti suhtes.

«Mõnel meie töötajal olid dokumendid, mis neil ei oleks pidanud olema,» ütles üks allikas.

Vallandatud isikud töötasid Münchenis küberjulgeoleku ja sellega seonduvaga tegelevas harus CIS.

Airbus teatas tookord, et firmas «käib siseuurimine koos välise advokaadibürooga». «Firma teeb asjassepuutuvate võimudega olukorra lahendamiseks täielikku koostööd,» lisas Airbus.

Ettevõtte sõnul «teavitas ta ise Saksa võime mitme töötaja võimalikust eksimusest seoses teatud klientide dokumentidega, mis käisid kahe Saksa hankeprojekti kohta» ja mida haldas CIS.

Saksa päevaleht Bild kirjutas, et umbes 20 Airbusi töötajat pandi viivitamatult sundpuhkusele ning uurijad arestisid dokumente ja arvuteid.

Bildi sõnul olid töötajad enda kätte saanud Saksa maaväe salastatud dokumendid, mis käsitlesid muu hulgas ühte kommunikatsioonisüsteemi. Maavägi distsiplineeris ühte töötajat, lisas leht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles