Malta peaminister lahkub ametist aasta alguses

BNS
Copy
Malta peaminister Joseph Muscat.
Malta peaminister Joseph Muscat. Foto: YARA NARDI/REUTERS/Scanpix Baltics

Malta peaminister Joseph Muscat teatas pühapäeval, et lahkub jaanuaris ametist.

«Ma teen, mida on vaja teha,» ütles peaminister telepöördumises.

Muscat sai varem päeval oma partei toetuse ametisse jäämiseks, kuigi meeleavaldajad on kutsunud teda tagasi astuma seoses ajakirjanik Daphne Caruana Galizia mõrvaga seotud isikute väidetava kaitsmisega.

Muscat sai oma Tööpartei parlamendisaadikute üksmeelse toetuse erakorralisel kohtumisel, mis kutsuti kokku päev pärast seda, kui ärimagnaadile Yorgen Fenechile esitati süüdistus seotuses mõrvaga. Kohus külmutas ka ärimehe varad.

Parteiallikas ütles AFP-le, et pühapäeval neli tundi kestnud kohtumisel olid kõik Tööpartei parlamendisaadikud seda meet, et Muscat võib ise otsustada, kas ja millal ta ametist lahkub.

Muscati suvemajas korraldatud kohtumisel otsustasid seadusandjad ka taastada Chris Cardona volitused majandusministri ja partei aseliidrina.

Cardona teatas sel nädalal, et peatab oma volitused seoses uurimisega.

Tööpartei allikad ütlesid laupäeval AFP-le, et Muscat astub tagasi 18. jaanuaril pärast seda, kui erakond on valinud endale uue liidri.

2017. aasta 16 oktoobril autopommiplahvatuses hukkunud populaarne ajakirjanik ja blogija Caruana Galizia süüdistas oma artiklites Malta poliitikuid korruptsioonis ja demokraatlike institutsioonide õõnestamises.

Muscat on Malta peaminister alates 2013. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles