Narvali võhaga noaründajale vastu hakanud poolakas saab ordeni (8)

Copy
Lilled Londoni noarünnaku toimumise kohas.
Lilled Londoni noarünnaku toimumise kohas. Foto: Alberto Pezzali/AP/Scanpix

Poola kodanik, kes astus Londoni silla noaründajale vastu 1,5 meetri pikkuse narvali võhaga, võib saada kodumaalt vapruse eest ordeni.

Poola teatas, et autasustab eneseohverduse ja vapruse eest kõrgeima tunnustusega kodanikku, kes mängis võtmerolli Londoni noaründaja peatamises.

Poola justiitsminister Zbigniew Ziobro kirjutas Twitteris, et küsib presidendilt mehele vapruse ordenit. Ta lisas, et Lukaszena tuntud mees pani kaalule oma enda elu ja aitas terroristist jagu saada.

Briti meedia teatel haaras kokana töötav Lukasz silla kõrval asuvast Fishmongers' Hallist 1,5 meetri pikkuse narvali võha ja astus sellega ründajale vastu.

«Lukasz haaras lähedalt vaia ja jooksis tema poole, saades selle käigus kätte pussitada, kuid jätkas tema mahavõtmist,» lausus mehe kolleeg väljaandele The Times. «Pussitada saamine ei peatanud teda mehele tappa andmast. Lukasz on kangelane!»

Videoülesvõtetelt on näha, et üks mees viibutab noaründaja Usman Khani suunas suurt võhka, teine aga lasi ta üle tulekustutiga.

Lukasz on noahaavadega Londoni haiglas ravil. Politsei lasi kaks inimest tapnud võlts-enesetapuvesti kandnud ründaja sündmuskohal maha.

Poola peaminister Mateusz Morawiecki teatas Facebookis, et Varssavi on Lukasze üle uhke ning terroristide vastu on lubatud kasutada kõiki relvi.

Reedese rünnaku eest võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik (ISIS), kuid Briti uurijad on äärmuslaste väited ümber lükanud ja eeldavad, et ründaja tegutses üksi.

Jack Merritt ja Saskia Jones.
Jack Merritt ja Saskia Jones. Foto: HANDOUT/AFP/SCANPIX

Rünnaku ohvrid on 25-aastane Jack Merritt ja 23-aastane Saskia Jones, kes osalesid enne seda konverentsil, millega tähistati vanglaõppeprogrammi viiendat aastapäeva.

28-aastane Khan lasti maha pärast seda, kui ta oli jõudnud tappa Merritti ja Jonesi ning haavata veel kolme inimest.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles