3 selgitust, miks naised magavad tekk jalge vahel

Dagmar Lamp
, Teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Unsplash

See, kuidas inimene magab, paljastab palju tema harjumuste ja isikupära kohta. Paljudele naistele meeldib magada tekk jalge vahel, ilma et nad ise sellele isegi mõtleksid.

Psühholoogid märgivad, et kuigi inimene ei pruugi sellele liigutusele mõelda ja see juhtub automaatselt, siis on see seotud teatud füsioloogiliste ja psühholoogiliste põhjustega. Limon selgitab, mis need on.

  1. Jagatud armastus. Üks võimalikke psühholoogilisi selgitusi sellele käitumisele võib olla naise soovi tunda enda kõrval kallimat. Kui sa alateadlikult tekki kallistad, võid sa otsida armastust, kaitset ja hoolt. Kui tema kõrval magaks partner, siis ilmselt heidaks ta jala üle tema.
  2. Naise vaagnaluu ehitus. Naise vaagnaluu on unikaalne, kuid küljeli magades on selgrool päris suur koormus. Kui jalge vahele panna tekk, aitab see puusi paremas asendis hoida, samuti kaitseb põlvi, pahkluid teineteise vastu une ajal surumast.
  3. Temperatuur. Kui jalad puutuvad kokku, siis temperatuur tõuseb, sealt edasi higistamiseni ja üleüldise ebamugavustundeni on vaid üks samm. Et neid ebameeldivusi vältida, aitab just tekk lisakihina temperatuuri reguleerida.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles