Soome SDP juhtkond toetab Rinne jätkamist peaministrina

BNS
Copy
Soome peaministri Antti Rinne tööhõiveplaanid muutuvad iga päevaga keerulisemaks, kuna jahenev majandus ennustab kehvemaid aegu.
Soome peaministri Antti Rinne tööhõiveplaanid muutuvad iga päevaga keerulisemaks, kuna jahenev majandus ennustab kehvemaid aegu. Foto: Martin Divíšek/EPA/Scanpix

Soome Sotsiaaldemokraatliku Partei (SDP) juhtkond usaldab täielikult erakonna esimeest ja peaministrit Antti Rinnet, ütles partei sekretär Antton Rönnholm ajakirjanikele.

Rönnholmi sõnul arutas erakonna juhatus hetke olukorrani viinud sündmusi ja järgmisi samme.

Soome roheliste esimees Maria Ohisalo ütles esmaspäeval Twitteris, et rohelised on valmis toetama sotsiaaldemokraadist Antti Rinne jätkamist peaministrina, kui parlamendile antakse põhjalikud selgitused kõikides probleeme tekitanud küsimustes.

«Rohelised on eeldanud, et meil on kasutada kogu info ja üleüldse, et valitsusel on kasutada ühesugused andmed. Oleme ka nõudnud, et tegutsemisviise arendatakse, et info liiguks paremini,» ütles Ohisalo uudisteagentuurile STT ja ajalehele Helsingin Sanomat Brüsselis.

Soome Keskerakonna (Keskusta) esimees Katri Kulmuni ütles, et tema parteil on alust Rinnet mitte osaldada.

Samas rõhutas ta, et Keskerakond on praeguse koalitsioonileppe ja selle sõlminud erakondadega väga rahul. «Keskerakond tahab, et meil oleks siin riigis tegutsemisvõimeline valitsus, mis suudab töötada soomlaste ja isamaa Soome heaks.»

Keskusta juhatus teatas esmaspäeva õhtul, et nende hinnangul ei olnud nädalavahetusel saadud selgitused Posti-juhtumi osas piisavad. Juhatus avaldas lootust, et SDP teeb vajalikud otsused valitsuse tegutsemisvõime taastamiseks.

«Kuid meil on isikuga seotud usaldamatus,» rõhutas Kulmuni Yle vahendusel.

Rinne soovib aga omakorda teisipäeval Keskerakonnalt (Keskusta) selge vastuse selle kohta, kas neil on valmisolek jätkata valitsuskoostööd peaministriga või mitte. Ta soovib kuulda ka põhjendusi.

Rinne sõnul ta ei tea, mida Keskerakond tahab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles