Venemaal soditi jääkarule kiri «T-34»

Copy
Ekraanikuva Facebooki videost.
Ekraanikuva Facebooki videost. Foto: facebook.com

Vene sotsiaalmeedias leviv video jääkarust, kellele on soditud kiri «T-34», on teinud eksperdid murelikuks looma suutlikkuse osas oma loomulikus keskkonnas märkamatuks jääda.

Eksperdid hoiatavad, et värvipihustiga tehtud kiri võib mõjutada looma suutlikkust ümbritsevas keskkonnas märkamatuks jääda ja toitu jahtida.

Juurdlusega üritatakse välja selgitada, kus Venemaa piirkonnas video on filmitud. Sotsiaalmeediasse postitas klipi Maailma Looduse Fondi liige Sergei Kavri.

Kavri sõnul on videot jagatud Tšukotka piirkonna põlisrahvaste WhatsAppi grupis. Kavri märkis, et loomi jälgivad teadlased ei oleks jääkaru niimoodi märgistanud. «T-34» viitab kuulsale Teise maailmasõja aegsele Vene tankile.

Arktika piirkonna bioloogiainstituudi teadlase Anatoli Kotšnevi sõnul ei ole tõenäoline, et kirja oleks võimalik olnud teha ilma jääkaru uimastamata.

Kotšnev pakkus, et intsident võis toimuda Novaja Zemljal, kus rühm teadlasi uimastasid varem jääkarusid, kes olid inimasustusega piirkondadesse tunginud.

Kirja kulumine võib võtta nädalaid, mis võib põhjustada probleeme loomale, kes sõltub Arktika lumel ja jääl jahti pidades oma valgest kasukast.

Vene meedias spekuleeriti, et video võib olla seotud kohalike pahameelega elamupiirkondadesse tungivate jääkarude vastu. Selle aasta veebruaris kuulutati Novaja Zemljal välja eriolukord seoses kümnete jääkarudega, kes uitasid toitu otsides tänavatel ja majades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles