Mees viis immigrandid üle enda mahamärgitud «Vene-Soome piiri» (5)

Copy
Venemaa mets.
Venemaa mets. Foto: Alexander Rjumin/TASS/Scanpix

Venemaa piirivalvurid registreerisid Soome piiri ääres kummalise petuskeemi, kus mees toimetas kopsaka tasu eest neli Lõuna-Aasia päritolu migranti üle enda poolt metsa maha märgitud «piiripunkti».

Venemaa Föderatsiooni Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) ja Leningradi oblasti piirikontrolli pressiteenistuse andmetel peeti eelmisel neljapäeval Viiburi rajoonis kinni neli Lõuna-Aasia päritolu isikut ja üks SRÜ riigi kodanik.

Mees oli leppinud Aasia migrantidega kokku, et toimetab nad 10 000 euro eest üle Vene Föderatsiooni piiri Soome. Tegelikult ei plaaninud mees aga kokkulepet täita. Selle asemel valmistas ta ise võltspiiripostid, mille paigaldas metsa.

Esmalt juhatas mees migrante mööda avalikke teid, seejärel ümber ühe Viiburi rajooni järve. Alles siis jõudsid rändajad metsa oma sihtkohta  – «Vene-Soome piirile».

Kohus mõistis neli migranti süüdi haldusõigusrikkumises, neile määrati rahatrahv ja väljasaatmine Venemaal. Petuskeemi algataja suhtes on alustatud juurdlust petusüüdistuste alusel.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles