Video ⟩ NATO juhid mõnitasid tagaselja Trumpi (9)

Copy
Ekraanikuva videost.
Ekraanikuva videost. Foto: twitter.com

Paistab, et Justin Trudeau, Emmanuel Macron, Boris Johnson ja Mark Rutte jäid kaamera ette Buckinghami palees NATO liidrite vastuvõtul Donald Trumpi mõnitades.

Internetis laialt levinud klipp näitab Kanada, Prantsusmaa, Ühendkuningriigi ja Hollandi valitsusjuhte eile Buckinghami palees tagaselja USA presidenti mõnitamas.

Videos on kuulda, kuidas Kanada peaminister Trudeau teeb Johnsoni, Macroni ja Ruttega nalja 40 minutit kestnud pressikonverentsi üle. Seltskonnas on ka printsess Anne, kuid pole selge, kas ta vestluses midagi ütles.

Kuigi Trumpi ei mainitud nimepidi, pidas Macron varem samal päeval USA presidendiga pika pressikonverentsi, kus üheks keskseks teemaks olid vastuolud NATOs.

Johnson küsib videos Macronilt: «Kas sa seetõttu jäidki hiljaks?» Trudeau märgib: «Ta hilines seetõttu, et ta (Trump) keerab 40-minutilise pressikonverentsi üle võlli.»

Ülejäänud grupp naerab ning Trudeau jätkab ilmekalt selgitades: «Oh, ja-ja-ja ta teatas...» Avalduse katkestab Macron, kes ütleb midagi arusaamatut.

Video teises osas paistab Trudeau taas pilkavat Trumpi, kelle esimene pikaleveninud pressikonverents puudutas Brexitit, Ühendkuningriigi valimisi ja Macroni kommentaare NATO «ajusurma» kohta.

«Võis lihtsalt näha, kuidas tema meeskonnal suu lahti vajus,» lausus Trudeau.

Ajakirjanik Ian Bremmer kirjutas Twitterisse video päisesse: «See juhtub Trumpiga igal NATO kohtumisel. Igal G7-l. Igal G20-l. Liitlased mõnitavad tagaselja USA presidenti.»

29 riigi juhid on kogunenud Londonisse, et tähistada NATO 70. aastapäeva, kuid peomeeleolu varjutavad nägelused organisatsiooni sees.

Riigijuhid peaksid allkirjastama ühisavalduse NATO toetamise kohta ning näitama, et allianss kohandub tänapäevastele ohtudele.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles