Cháveze väide: USA tekitab Lõuna-Ameerika riikide juhtidel vähki

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Chavez
Hugo Chavez Foto: SCANPIX

Venezuela president Hugo Chávez käis eile välja teooria, et USA on leidnud viisi, kuidas Lõuna-Ameerika riikide presidentidel vähki tekitada.

Chávezel tekkis selline mõte pärast seda, kui kuulis, et Argentina presidendil Cristina Frenandez de Kirchneril diagnoositi kilpnäärmevähk, edastab AFP.

Chávez hakkas vähiteemal spekuleerima ka selle tõttu, et ta ise kannatas vähihaiguse käes. Talle tehti alakehast kasvaja eemaldamise operatsioon selle aasta suvel.

Chávez kinnitas, et ta otseselt ei süüdista kedagi, vaid mõtleb lihtsalt valju häälega.

«Ma ei imestaks üldse, kui kuuleksin, et USA on loonud tehnoloogia, mis paneb teatud inimeste organismis vähirakud vohama ning mitte kellelgi ei ole sellest aimu. Mul lihtsalt on selline tunne, et just nii ongi,» selgitas Venezuela president.

Samas ta tõdes, et ta ei oska siiski seda põhjendada, kuna oletus läheb kaine mõistusega vastuollu.

Lisaks Chávezele ja Fernandezile on vähi käes kannatajad ka Paraguay president Fernando Lugolla, Brasiilia president Dilma Rousseff ning Brasiilia endine president Luiz Inácio Lula da Silva.

Kõik nimetatud on vasakpoolsed poliitikud.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles