USA-s süüdistatakse kaht venelast ulatuslikus küberpettuses

Copy
USA justiitsministeerium.
USA justiitsministeerium. Foto: EPA / Scanpix

USA justiitsministeerium esitas täna süüdistused kahe Vene kodaniku vastu, keda kahtlustatakse häkkimises ja ulatuslikus petuskeemis.  

Kokku kümnest punktist koosnev süüdistus esitati Pittsburghis asuvale föderaalkohtule Maksim V. Jakubetsi (32) ning Igor Turaševi (38) vastu. Sealjuures kahtlustatakse neid vandenõus, häkkimises ja pangapettuses. Mehed vahi all ei viibi ja nende asukoht on teadmata. 

Prokuratuuri teatel puudutab kaasus pahavara, mida teatakse nime järgi «Bugat». See loodi eesmärgiga automatiseerida konfidentsiaalse isiku- ja finantsinformatsiooni vargust, sealjuures veebipanka sisselogimise andmeid. 

Jakubetsi ja Turaševi süüdistatakse USA-s kahe panga, koolipiirkonna ja viie ettevõtte ründamises. Küberrünnakute käigus rööviti miljoneid dollareid, teatas prokuratuur. 

Pahavara nakatas ohvri arvuti, esitas libaveebilehed ning varastas sinna sisestatud informatsiooni, ütlevad uurijad. 

Jakubetsi süüdistatakse pangapettuse vandenõus ka ühe teise kaasuse raames Nebraska osariigis. 

USA välisministeerium ja Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) on esitanud viie miljoni dollari suuruse tasu informatsiooni eest, mis viib Jakubetsi kinnipidamise ja süüdimõistmiseni. Tegemist on ajaloo suurima vaevatasuga arvatava küberkurjategija tabamiseks, väidavad ametnikud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles