Ukraina eelmine president manitses ametijärglast Putinit mitte usaldama (12)

Copy
Ukraina eelmine president Petro Porošenko 24. novembril Halifaxi julgeolekukonverentsil Kanadas.
Ukraina eelmine president Petro Porošenko 24. novembril Halifaxi julgeolekukonverentsil Kanadas. Foto: Andrew Vaughan/The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Ukraina endine president Petro Porošenko hoiatas reedel oma järeltulijat, kel seisab kolme päeva pärast ees esimene kohtumine Vene presidendi Vladimir Putiniga, kutsudes Volodõmõr Zelenskõid oma Vene ametivenda mitte usaldama. 

«Ära usalda Putinit. Mitte kunagi ja mitte milleski. Putin manipuleerib kõigega: sisuga, faktidega, arvudega, kaartidega, emotsioonidega. Ta vihkab Ukrainat ja ukrainlasi,» ütles Porošenko, kes kaotas sel kevadel Zelenskõile presidendivalimised.

«Ma soovitan siiralt hoiduda Putiniga silmast silma kohtumast, ja kui see ei ole võimalik, ära lase end mõjutada tema KGB manipulatsioonidest ega meelitustest,» kirjutab Porošenko võrgulehes Ukrainska Pravda.

Mais ametisse astunud Zelenskõi kohtub esmaspäeval Pariisis esimest korda Putiniga, et Saksa kantsleri Angela Merkeli ja Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni vahendusel Ukraina konflikti arutada.

Putini pressiesindaja Dmitri Peskov ütles reedel ajakirjanikele, et Vene president sõidab Pariisi tõsiste kavatsustega ning tal on lisaks ühisele arutelule Ukraina üle plaanis ka kahepoolsed kohtumised kõigi kolme liidriga. 

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles