Endine suursaadik: Venemaa võib taas USA presidendivalimistesse sekkuda (3)

Copy
Endine USA suursaadik Venemaal Jon Huntsman.
Endine USA suursaadik Venemaal Jon Huntsman. Foto: AP / Scanpix

USA endine suursaadik Venemaal Jon Huntsman ütles eile, et peab võimalikuks Venemaa sekkumist ka 2020. aasta USA presidendivalimistesse.

«Öelgem lihtsalt, et on võimalused kahjustada meie kõige väärtuslikumat demokraatiaasutist. Peame olema selleks valmis, kuid ma ei ole veendunud, et oleme,» ütles Huntsman usutluses agentuurile Associated Press.

Aastatel 2017–2019 Ühendriikide Moskva suursaadikuna tegutsenud Huntsman märkis, et teda teevad eriti murelikuks riiklikud ja kohalikud valimissüsteemid, kus ametnikel ei pruugi olla piisavalt ressursse või teavet, et ohtudest teadlik olla. 

Samas märkis ta, et tal ei ole mingeid andmeid, justkui Kiiev oleks kuidagi sekkunud 2016. aasta valimistesse, ja nõustus järeldusega, et seda teavet levitab Venemaa.

«Moskva tegutseb just niimoodi, et külvata umbusku Kiievi ja Washingtoni vahele,» ütles endine diplomaat.

USA luureteenistuste hinnangul viis Venemaa 2016. aasta USA presidendivalimiste eel sotsiaalmeedias läbi koordineeritud desinformatsioonikampaania ja kasutas demokraatide vastu häkkimisrünnakuid, et kahjustada demokraatide kandidaati Hillary Clintonit ja kallutada valimised vabariiklase Donald Trumpi kasuks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles